De niet te missen trekpleisters in Milaan: wat zijn de beste sites om te bezoeken?

Quentin Bonjourberlin,
20-04-2024
Milaan is rijk is aan geschiedenis, cultuur en kunst. Met zijn musea, monumenten, pleinen en straten, is er bijzonder veel te zien en te ontdekken in deze Italiaanse stad.

Voor wie de niet te missen sites in Milaan wil verkennen, lijsten we hier een aantal niet te missen plekken op.

1 – De Duomo van Milaan

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Duomo di Milano (@duomodimilano)

De Duomo van Milaan is één van de beroemdste monumenten van de stad. Deze gotische kathedraal in het centrum van Milaan werd gebouwd in de 14de eeuw.

Het gebouw heeft een kenmerkende witmarmeren gevel en torenspitsen die meer dan 100 meter hoog zijn. Binnen kan je prachtige glas-in-loodramen en marmeren beelden bewonderen.

De centrale gevel is meer dan 56 meter hoog en het hoofdschip is 45 meter hoog. Vanbuiten bedraagt de lengte 158 meter (en 93 meter in de breedte).

2 – Het Castello Sforzesco

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Davide Ghilardi (@davighila)

Het Castello Sforzesco (het kasteel van de Sforza’s) is een ander historisch monument in Milaan dat je niet mag missen. Het middeleeuwse kasteel werd gebouwd in de 15de eeuw en was de thuisbasis van de familie Sforza, die bijna 150 jaar lang over Milaan regeerde.

Vandaag vind je in het kasteel verschillende musea, waaronder de Pinacoteca, waar kunstwerken uit de Italiaanse Renaissance worden tentoongesteld.

Vergeet niet om het binnenplein van het kasteel te bezoeken. Je kan een wandeling maken door de slagaders van het kasteel, onder de gewelven, op de centrale binnenplaats en binnen de muren van de citadel. Zo kan je de structuur bewonderen en terugreizen in de tijd, ver weg van de drukte van het centrum van Milaan.

3 – De Galleria Vittorio Emanuele II

De Galleria Vittorio Emanuele II is een overdekte winkelgalerij vlakbij de Duomo van Milaan. Ze werd gebouwd in de 19de eeuw en wordt beschouwd als één van de mooiste galerijen ter wereld.

Je kan er marmeren mozaïeken, fresco’s en beeldhouwwerken bewonderen. In de galerij zijn ook talloze luxueuze boetieks, restaurants en cafés gevestigd.

4 – Het Novecento-museum

In het Novecento-museum, in het centrum van Milaan, vind je moderne en hedendaagse kunst. Dit is waarschijnlijk hét niet te missen museum van de stad.

Het herbergt een indrukwekkende collectie van twintigste-eeuwse kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en installaties. Je kan er werken ontdekken van beroemde kunstenaars als Giorgio de Chirico, Umberto Boccioni en Lucio Fontana. Het museum heeft ook tijdelijke tentoonstellingen met hedendaagse kunstenaars. Bezoek de website van het museum om te zien welke tentoonstellingen er lopen op het moment dat je in Milaan bent.

5 – De Pinacoteca di Brera

De Pinacoteca di Brera is één van de belangrijkste musea van Milaan. Het herbergt een collectie Italiaanse schilderijen uit de 13de tot de 18de eeuw en Europese kunstwerken uit de periode van de 14de tot 20ste eeuw.

Je kan er werken bewonderen van kunstenaars als Rafaël, Caravaggio, Tintoretto en Rembrandt. De Pinacoteca di Brera staat ook bekend om zijn kunstbibliotheek. Die bevat zeldzame werken over de geschiedenis van de kunst.

6 – Het Poldi Pezzoli-museum

Het Poldi Pezzoli-museum is een kunst- en designmuseum in het centrum van Milaan. Het huisvest een collectie schilderijen, beeldhouwwerken, meubels en kunstobjecten die dateren uit de periode die loopt van de middeleeuwen tot het einde van de 19de eeuw.

Het is dé plek om werken te bewonderen van kunstenaars als Sandro Botticelli, Piero della Francesca en Giovanni Bellini. Het museum staat ook bekend om zijn collectie sieraden en oude wapens.

7 – Het Teatro della Scala

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Teatro alla Scala (@teatroallascala)

Le Théâtre de la Scala est l’un des endroits les plus emblématiques de Milan. Depuis sa construction en 1778, il est devenu l’un des théâtres d’opéra les plus célèbres au monde.

Les visiteurs peuvent admirer l’intérieur somptueux de la salle de spectacle. Celle-ci est ornée de dorures et de fresques. Les représentations à la Scala sont toujours très prisées, il est donc conseillé de réserver à l’avance.

À noter que chaque année, la saison des représentations reprend le 7 décembre. C’est précisément le jour de la Sant’Ambrogio, le Saint de Milan !

8 – Le Parc Sempione

Als je van parken en groene ruimtes houdt: het Parco Sempione is een groot openbaar park in het centrum van Milaan. Het is één van de populairste groene ruimtes van de stad. Het biedt ook een prachtig uitzicht op het Castello Sforzesco.

Je wandelt er over de met bomen omzoomde paden, kan er de fonteinen en beeldhouwwerken bewonderen en ontspannen in het gras. In het park vind je ook het Palazzo della Triennale, waar tentoonstellingen van hedendaagse kunst worden georganiseerd.

Strandvakantie Adriatische Kust

Emilia Romagna

Appartement

Kamers

5 Personen

54.00 m2

€ / week

min nachten

Villa met privé zwembad voor 12 personen

Toscane

Huis/Villa

Kamers

12 Personen

200.00 m2

€ / week

min nachten

Zeilcruise op de Star Flyer van Rome naar Rome 9D/8N

Latium

Cruise

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Club Esse Cala Bitta 3* met huurauto

Sardinië

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Colonna Grand Hotel Capo Testa 5* Geen transfer

Sardinië

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Quirinale 4* - Geen overstap

Latium

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Club Coralia Janna e Sole 4* met autoverhuur

Sardinië

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten

Kolbe Hotel Rome 4* - Geen transfer

Latium

Verblijf

Vertrek

Vertrek op

Vanaf dagen /  nachten