Minorca: het eiland gaat het aantal wagens op zijn grondgebied beperken

Het eiland Minorca, een droombestemming voor toeristen, maakt zich klaar voor een grote kuis om zijn adembenemende natuur te beschermen. De regionale overheid van de Balearen heeft een wet goedgekeurd waarmee de overheid van het eiland de toegang en de rondgang van elk type motorvoertuig kan beperken.

Biel Morro

De afdruk van voertuigen op ons eiland beperken”

Dankzij de wet zal ook het aantal huurwagens dat beschikbaar is op het eiland gecontroleerd kunnen worden en kunnen nautische activiteiten en de diensten en installaties op stranden gereguleerd worden.

“30 jaar na Unesco neemt Minorca maatregelen om de biosfeer te beschermen”

Het is nu 30 jaar geleden dat Unesco Minorca, een van de drie grote eilanden van de Balearen naast Majorca en Ibiza, uitgeroepen heeft tot biosfeer. Het eiland met 100.000 inwoners staat bekend om zijn idyllische landschappen. Volgens het Nationaal Instituut voor Statistiek verwelkomde het in augustus 2022 bijna 160.000 toeristen.

Johannes Plenio

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆