Mongolië: 5 unieke ervaringen die een blijvende impact op je zullen hebben!

Julie Docsterd,
01-04-2024
Als minst bevolkte land ter wereld biedt Mongolië ruimte en ervaringen zoals je die nergens anders vindt. Een koninkrijk met uitgestrekte steppes, nomadentradities en avonturen in open lucht.

1. De immense Gobiwoestijn

mongolia
Victor He

De Gobiwoestijn, één van de grootste en meest iconische woestijnen ter wereld (1,3 miljoen km²), biedt een afwisseling van landschappen: van zandduinen tot rotsachtige bergen. Het is een bijzondere en avontuurlijke speeltuin voor ontdekkingsreizigers, waar je dinosaurusfossielen, oude kloosters en unieke flora en fauna kan ontdekken.

2. De nomadentraditie

mongolia
Audrius Sutkus

De nomadencultuur van Mongolië staat centraal in de nationale identiteit. Verblijven bij een nomadenfamilie, hun dagelijks leven delen en slapen in een traditionele yurt geven je een inzicht in de harmonie die er heerst tussen de Mongoolse bevolking en de natuur die hen omringt. Het is een onderdompeling in de authentieke manier van leven die doorheen de eeuwen weinig is veranderd!

3. Het Naadam-festival

mongolia
Belgutei Nek

Het Naadam-festival, dat in de lokale taal “de drie viriele spelen” betekent, is het hoogtepunt van de Mongoolse kalender. Naadam, dat de traditionele sporten worstelen, boogschieten en paardenrennen viert, is een bruisende expressie van de Mongoolse cultuur en het Mongoolse erfgoed. Het festival trekt deelnemers en toeschouwers uit het hele land aan.

4. Het Nationaal Park van Khustain Nuruu

mongolia
Tengis Galamez

Het Nationaal Park van Khustain Nuruu staat bekend om zijn project voor het herintroduceren van Przewalski-paarden, een paardenras dat uitgestorven is in het wild. Deze dieren zien in hun natuurlijke habitat biedt een zeldzame inkijk in het prehistorische verleden van de Mongoolse steppe.

5. De verkenning van oude kloosters

mongolia
px

In Mongolië vind je boeddhistische kloosters die pareltjes van architectuur en spiritualiteit zijn. Het Erdene Zuu-klooster, het oudste van het land en gelegen naast de voormalige hoofdstad van het Mongoolse rijk, Karakorum, biedt een fascinerende kijk op de Mongoolse geschiedenis en de boeddhistische gebruiken in de regio.