NAUSICAA: ontdek de oceaan in jezelf!

Julie Docsterd,
28-04-2024
Nausicaá, dat je vindt aan de Franse Opaalkust in Boulogne-sur-Mer, is het grootste aquarium van Europa. Een unieke plek waar groot en klein zich kunnen verbazen over de schoonheid van het zeeleven, leren begrijpen wat er op het spel staat op milieuvlak en vooral ook kunnen leren om te houden van de oceaan en haar te beschermen.
Nausicaa
H Lamblin Iconocom71

Een onvergetelijke ervaring

Trek er met je gezin of vrienden op uit voor een 4u30 durende reis naar het hart van de Oceaan om de unieke biodiversiteit van de onderwaterwereld te ontdekken! Ontdek de schoonheid en de onmetelijkheid van de oceaan en hoe essentieel het behoud van het leven in de watermassa is voor de toekomst van de mensheid, en dat via 3 meeslepende, educatieve en leuke rondleidingen.

Nausicaa
L. Merlier

Een conservatorium voor de biodiversiteit

Als actieve partner in Europese beschermingsprogramma’s speelt Nausicaá een cruciale rol in de bescherming van bedreigde diersoorten. Elk jaar vinden er duizenden geboortes plaats, onder andere van pinguïns, gitaarroggen, zeepaardjes en haaien. Het centrum ontwikkelt ook gespecialiseerde vaardigheden voor het kweken van kwallen en de voortplanting van koraal, om zo bij te dragen aan aan een genetisch conservatorium dat van vitaal belang is voor het voortbestaan van plant- en diersoorten.

Nausicaa
A Rosenfeld

Nieuw in 2024: ‘Destination abysses!’

Nausicaá wijdt, in samenwerking met het ‘Ifremer’-instituut, 2024 aan de bescherming van de diepzeebodem met in juni de opening van de nieuwe evenementenexpo ‘Destination Abysses’, conferenties, evenementen en campagnes.

Neem een duik tot een diepte van meer dan 1.000 meter om er de wonderen van de diepzee te ontdekken. Haal adem en je zal zien: het is adembenemend! Deze weinig bekende maar kwetsbare wereld zal al zijn geheimen aan je blootgeven!

De ‘Blue Academy’

Tijdens de paasvakantie kunnen gezinnen een bijzonder moment beleven door een duik te nemen in de mysterieuze diepzeewereld  dankzij nieuwe meeslepende ervaringen in de ‘Blue Academy‘, de workshopruimte voor kinderen van Nausicaá.

Nausicaa
S Pannier

Voor kleine avonturiers (vanaf 3 jaar) is ‘Les Contes du Hublot’ een uniek avontuur om onder begeleiding van een pinguïn de geheimen van de dieren van de diepzee te ontdekken door middel van activiteiten die alle zintuigen prikkelen.

Voor de creatieve geesten (vanaf 10 jaar) is er ‘Les Ateliers de la Fabrik’, een workshop waarin ze hun fantasie en talent kunnen botvieren en hun eigen fabelachtige zeemonster kunnen creëren!

Voor alle ontdekkingsreizigers (vanaf 6 jaar) is er dan weer een leuke ervaring voor het hele gezin rond een gigantisch bordspel met daarin de bewoners van de oceaan en de diepzee.

 

Dus: klaar voor het avontuur? Surf naar Nausicaá.fr om er alles over te weten te komen!