Nausicaá: veel meer dan enkel één van de grootste aquaria in Europa!

Florence Brigode,
13-10-2022
Al meer dan 30 jaar zet Nausicaá zich in voor de oceanen door bezoekers te sensibiliseren rond de noodzaak om de rijkdommen die ze bieden in stand te houden en – vandaag meer dan ooit – te vechten tegen de klimaatverandering.
H Lamblin Iconocom

Om het bewustzijn rond de uitdagingen van de oceaan te vergroten, innoveert Nausicaá door steeds wisselende tentoonstellingen, leuke activiteiten en spannende ontmoetingen aan te bieden. De missie van het centrum is reëel: de oceanen over heel de wereld beschermen door de diepe band te herstellen die deze watermassa met elk van ons verbindt en dat door individuele en concrete acties voor te stellen.

Een onvergetelijke ervaring!

De drie Rondleidingen stellen de technologie ten dienste van de informatie. En deze duik in het hart van de Oceaan, zo immersief mogelijk gemaakt, laat je 58.000 dieren ontdekken, die samen 1.600 verschillende soorten vertegenwoordigen.

L. Merlier

Er is ook knowhow ontwikkeld in het kweken van kwallen en het stekken van koraal. Een mooie manier om een genetisch conservatorium te creëren en de voortplanting van bedreigde soorten te verzekeren.

Samen staan we altijd sterker!

Nausicaá neemt deel aan heel wat Europese projecten (educatief en wetenschappelijk) en steunt verenigingen die strijden voor het in stand houden van de zeebodem. Onder hen, om er maar enkele te noemen: The Coral Planters, die koraalriffen op de Malediven herstelt, SANCCOB, die pinguïns in Kaapstad rehabiliteert, en de Malpelo Foundation, die streeft naar de bescherming van zee- en kustecosystemen in Colombia. Nausicaá blijft strijden om ervoor te zorgen dat de oceaan centraal staat in nationale en internationale gesprekken.

S. Pannier

Geniet ervan tijdens de herfstvakantie!

Als je Nausicaá nog nooit hebt bezocht, is het tijd om dat te doen! En als je al geweest bent, is het tijd om terug te komen! De herfstvakantie nadert: waarom zou je er niet van profiteren? Dit wordt dé gelegenheid om de drie tentoonstellingen met suggestieve namen te komen ontdekken. ‘Des Rivages et des Hommes‘ (de kust en de mensen), ‘Voyage en Haute Mer‘ (reis op volle zee), ‘L’Œil du Climat‘ (het oog van het klimaat): een wereldreis langs de oceanen, de rijkdommen van de wereld onder water, de invloed van menselijke activiteiten op de planeet… Uren vol ontdekkingen, in bijzonder immersieve en inventieve ruimtes.

Het is ook een kans om de open zee te ervaren en de reuzen van de volle zee te ontmoeten dankzij ‘augmented reality’. Je kroost zal versteld staan van het schouwspel in de 100m2 grote baai. En als je echt nog een reden nodig hebt om de trip te maken: kom de pasgeboren dieren van Nausicaá bewonderen.

Een bezoek aan Nausicaá is een avontuur beleven, jezelf onderdompelen in een bubbel van ontdekkingen en je inzetten voor de Oceaan!