Nijlcruises: 5 niet te missen sites

Julie Docsterd,
13-11-2023
Een cruise op de Nijl is voor heel wat mensen een buitengewone ervaring, en dat om verschillende redenen. De Nijl is dan ook niet alleen één van de langste rivieren ter wereld, ze speelde ook een cruciale rol in de Egyptische geschiedenis, cultuur en beschaving, en dat al duizenden jaren lang.
nil
Samer Khodeir

Met een cruise op de Nijl neem je een duik in de geschiedenis van één van de oudste beschavingen ter wereld. Je vindt in Egypte een aantal belangrijke historische sites, allemaal langs de oevers van deze mythische rivier. Tijdens een cruise kan je een aantal van deze plekken bezoeken en zo meer te weten komen over de Egyptische geschiedenis.

Het grote voordeel van deze formule is dat je nieuwe dingen leert terwijl je fantastische momenten beleeft die je niet snel zal vergeten. Deze manier van reizen biedt een aantal voordelen: je geniet van het comfort van een luxueus schip terwijl je de historische sites van het land ontdekt, het spectaculaire landschap bewondert dat zich langs de rivier ontvouwt en je op de koop toe toegang krijg tot heel wat belangrijke historische sites zonder lange reizen over land te hoeven maken. De meeste cruises omvatten bezoeken aan tempels en monumenten, rechtstreeks van aan boord. Tot slot worden deze reispakketten meestal begeleid door deskundige Egyptologen die je waardevolle informatie kunnen geven over de geschiedenis van de plekken die je bezoekt.

5 niet te missen sites

Dit zijn vijf van de beroemdste sites die je niet mag missen tijdens een Nijlcruise:
De piramides van Gizeh: deze beroemde piramides, waaronder de Grote Piramide van Cheops, zijn waarschijnlijk de meest iconische bouwwerken van het oude Egypte.
Luxor: deze stad is beroemd om zijn indrukwekkende tempelcomplex, waaronder de Tempel van Karnak en de tempel van Luxor.
Vallei der Koningen: dit is een begraafplaats van Egyptische farao’s en hoogwaardigheidsbekleders, met rijk versierde graftombes.
De tempel van Philae: deze tempel ligt op een eiland in Aswan, is gewijd aan de godin Isis en is een prachtig bewaard gebleven voorbeeld van Egyptische architectuur.
De tempel van Kom Ombo: deze tempel is uniek omdat hij gewijd is aan twee goden, Sobek en Horus. Dat zorgt voor een fascinerend inzicht in de Egyptische religie.
Deze vijf bezienswaardigheden zijn slechts een klein deel van de ontelbare wonderen die je tijdens een Nijlcruise kan ontdekken. Elke site biedt een ander inzicht in de fascinerende geschiedenis en cultuur van het oude Egypte.