Terug

Noord-Korea: binnenkort een must visit?

Pyongyang denkt eraan een toeristisch station op te richten van internationale alures en dat de rest van de wereld zal doen verbleken!

Het emblematische toeristische complex van Kumgangsan (Noord-Korea), een symbool van de economische samenwerking tussen de twee Korea’s (want opgericht door het Zuiden op een gebied in het Noorden), zou honderdduizenden Zuid-Koreaanse toeristen naar de “diamantsberg” moeten lokken, een van de mooiste sites van het schiereiland.

Jammer genoeg beval Kim Jong Un vorig jaar, in een periode waarin er spanning heerste tussen beide Korea’s, de vernietiging van de installaties die het Zuiden heeft uitgevoerd. Persagentschap KCNA gaf aan dat Noord-Koreaans eerste minister Kim Tok Hun zich ter plaatse heeft begeven en benadrukte dat “de toeristische trekpleister moet worden opgebouwd op onze manier” om er “een toeristisch complex waar de rest van de wereld jaloers op zal zijn” van te maken.

Kumgangsan ligt dicht bij de grens tussen beide landen en was een toeristische bestemming voor Zuid-Koreanen totdat in 2008 een Noord-Koreaanse soldaat een vrouw heeft neergehaald die zich van de toegestane zones had verwijderd. Sindsdien werden bezoeken verboden door Seoul… Noord-Korea wilde de activiteiten al langer hernemen, maar schond daardoor de internationale economische sancties opgelegd door Pyongyang voor het raketprogramma en nucleaire programma. Waar de overheid de middelen gaat vinden voor deze waanzin blijft ook nog een vraagteken…

Geniet ervan

Marseille

La Maison de Protis (MSE100)

vanaf €1024 / week

Marseille

L'Atelier

vanaf €633 / week

Marseille

Le Rouet II

vanaf €867 / week

"