Ongewoon: een cruiseschip is geblokkeerd door… planten!

Julie Docsterd,
08-01-2023
De Viking Orion is een majestueus cruiseschip met 930 plaatsen. Rond Nieuwjaar genoten de passagiers op het schip van een luxueuze cruise rond Nieuw-Zeeland en Australië. Maar niet alles verliep zoals voorzien...

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Haber Denizde (@haberdenizde)

De Viking Orion, een in 2018 gebouwd schip met negen dekken en een spa, theater, grote sportruimte en zwembad, was op 23 december vertrokken uit Auckland, Nieuw-Zeeland, maar deed geen uitstappen meer na het vertrek uit de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington op 26 december, volgens de trackingwebsite vesselfinder.com.

Het schip moest een week lang voor anker en schoongemaakt worden in de internationale wateren voor de Australische stad Adelaide. De passagiers zaten daardoor een week lang geblokkeerd op open zee! De reden? Aan de romp hechtte zich een ‘zee-aangroei’, die het ecosysteem had kunnen beschadigen. Volgens de Australische regering moesten duikers de ‘biologische vervuiling’ verwijderen, een opeenhoping van micro-organismen, planten, algen en kleine dieren. De schoonmaak was nodig om de Australische wateren te beschermen tegen “mogelijk schadelijke zeeorganismen”.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Causes Dot Com (@causesdotcom)