Terug

Onze ronde van Wallonië: het verrassende Thuin

De stad Thuin springt niet meteen in gedachten wanneer we het over onmisbare citytrips in Wallonië hebben. En toch is deze stad een pareltje!

© J.P. Rémy

De oude middeleeuwse stad Thuin charmeert bezoekers dankzij de verrassende hangende tuinen: er zijn er ongeveer 200! Een verrassende, unieke visie waar je meer over te weten komt dankzij het artistieke parcours dat de geschiedenis en de geheimen van de tuinen vertelt.


Ik download gratis de brochure met de mooiste steden van Wallonië

 

Thuin heeft ook een belfort dat over de stad uitkijkt. Een waardig belfort met 194 treden! Eens je boven geraakt bent, zal je je het panorama nog lang herinneren… Ook erg historisch en iets relaxter om te bezoeken: het prachtige kasteel van Fosteau met een indrukwekkende ridderzaal en harmonieuze Franse tuinen. De betoverende sfeer van de plek brengt je naar een ander tijdperk!

© David Samyn

 

Abdij van Aulne

De ronde is niet compleet zonder een bezoek aan de abdij van Aulne… Een abdij waarvan de spookachtige ruïnes de geschiedenis van de cisterciënzer monikken vertellen. Daar krijg je natuurlijk dorst van! De Auberge de l’Abbay d’Aulne schenkt je met plezier een lokaal biertje met een prachtig uitzicht over het domein.

© David Samyn

 

Onze tips

Wil je je verblijf verlengen, denk dan aan het herenhuis van het Kasteel van Ragnies, waar je comfortabele en authentieke kamers vindt. Natuurliefhebbers kunnen terecht in de gîte du Haut-Marteau aan het Bois du Grand Bon Dieu.