Onze tour van Wallonië: Chimay, smakelijke stad!

Apolline Garente,
02-09-2021
Historisch en heerlijk: dat zijn de twee woorden die ons meteen in het hoofd springen wanneer we denken aan de stad Chimay.

Laat je meeslepen door de oude wijken van de stad, stap binnen in de ‘collégiale’ kerk, ontdek de abdij en zijn beroemde kasteel, en de overblijfselen uit de middeleeuwen: je zult betoverd raken door de charme van Chimay. Ontdek de geheimen van de kaas- en trappistenbierproductie in de ‘Espace Chimay’, ontworpen door de monniken van de abdij. Je kunt er zelfs proeven!

Op een paar stappen van de stad heerst de natuur. Wandel in de bossen in de buurt van Chimay, ontdek het natuurpark Viroin-Hermeton in de provincie Namen of verken de Aquascope van Virelles.

De accommodatie in de stad is bijzonder smaakvol! In het hart van de stad heet Le Petit Chapitre je welkom in een typisch huis. Schitterende kleuren en bedwelmende aroma’s wachten op je in de gastenkamer Le Jardin du Feuillet. De Auberge de Poteaupré biedt je dan weer een uniek en gastronomisch verblijf in een warme sfeer.

Ontdek Chimay en andere charmante steden op VISITWallonia.be/steden