Puur cultuur in Firenze

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Toe aan een vleugje cultuur? Genieten van het Italiaanse ‘dolce far niente’ terwijl je verdwaalt in pittoreske straatjes, overheerlijke pasta eet en de historiek uit elke porie gutst? Dan hoort Firenze op je verlanglijstje te staan. Wij geven je alvast 4 niet te missen events en/of plekjes mee. Zo weet je meteen waarheen het komende jaar.

Calcio Storico Fiorentino

Voetbal, maar dan de ruwe versie. Dit spel gaat al eeuwenlang door in Firenze. Teams nemen het tegen elkaar op in een mengeling van voetbal, worstelen, boksen en rugby. Het gaat er best ruw aan toe, maar een vermakelijk schouwspel is gegarandeerd. Teams uit verschillende wijken nemen het tegen elkaar op en de finale is voorzien op de Piazza Santa Croce. De wedstrijd wordt voorafgegaan door een kleurrijke optocht door de stad. Voor dit jaar ben je al te laat, maar prik de datum van de finale zeker in je agenda voor volgend jaar.

Vacancesweb.be

San Lorenzo Market

De oudste en grootste foodmarket in Firenze verdient zeker een tussenstop. Terwijl je beneden heel wat verse kruiden, ingrediënten, groenten en fruit ontdekt, kun je op de eerste verdieping eten of wat drinken in verschillende bars. Hier ruik en proef je het echte Firenze. Er zijn nog heel wat andere gesloten markten, maar deze bevelen we met stip aan.

Vacancesweb.be

Ponte Vecchio

Wie Firenze zegt, zegt natuurlijk ook de Ponte Vecchio. Sowieso is dit de meest gefotografeerde brug in de stad. Het meest bijzondere aan deze brug? Het feit dat er huizen op staan. Vroeger zaten hier slagers in, maar nu zijn de meeste omgevormd tot juwelenwinkeltjes.

Vacancesweb.be

Uffizi Galleries

Ben je wel wat kunstminded? Dan haal je hier je hartje op. Galleria degli Uffizi is één van de oudste musea van de moderne wereld. Je ontdekt er onder meer werk van Michelangelo en Leonardo da Vinci. Firenze ademt dan ook cultuur uit. Reserveer best een ticket op voorhand, want de wachttijden kunnen aardig oplopen. Zo zie je meer van Firenze, want hadden we het al over de fantastische keuken?

Vacancesweb.be