Qatar: enkele tienduizenden euro’s voor… slechts één nacht!

Julie Docsterd,
24-10-2022
Over het WK voetbal is nog niet het laatste gezegd! Na de vele schandalen rond de aanleg van de infrastructuur, hallucineren nu de toeristen als ze de huurprijzen zien!
Radoslaw Prekurat

Toegegeven, de organisatoren hebben een platform voorzien met zo’n 130.000 bescheiden huurwoningen voor toeristen. Het probleem is echter dat daarnaast de verhuurders vrij zijn om hun prijzen zelf te bepalen. En deze prijzen zijn absoluut hallucinant: gemiddeld 2.500 euro per nacht meldt Le Figaro. Sommige villa’s worden zelfs voor enkele honderdduizenden euro’s op de markt gebracht voor een maand huur!

Geconfronteerd met deze dolle markt zijn de verhuurders (die niet talrijk zijn in Qatar) duidelijk in de verleiding gekomen om de huurprijzen te laten exploderen, ondanks een regel die de stijging beperkt tot 10%. Sommige huizen kenden namelijk een stijging van 40%, wat er helaas toe leidt dat huurders elders moeten gaan kijken. Nogmaals, de verhuurders tonen weinig genade: sommige huurders hebben een vooropzeg gekregen… van een week!

De terugslag zou echter snel kunnen komen: de organisatoren hebben duizenden hotelkamers weer op de markt gebracht, wat de prijzen terug zou kunnen verlagen. Bovendien duurt het WK niet eeuwig…