Reis deze zomer met de stoomtrein van Mariembourg naar Treignes!

Julie Docsterd,
21-08-2023
Stap in de « wereld van de spoorweg » ! Onze vereniging is in Mariembourg gevestigd en bestaat al 50 jaar dankzij een handvol liefhebbers die een belangrijke periode (die van de stoomlocomotief) levendig houden.
Daniel Maas & Isabelle Eerens

Ontdek in gezinsverband fantastische locomotieven, laat de allerjongsten dromen van het verleden en voor hen die het grote stoomtijdperk nog hebben meegemaakt is het een fantastische herinnering.

Ontdek één van de mooiste museumnetwerken van Europa. Zet een stap terug in de tijd aan boord van onze stoomtrein en reis door de “Drie Valleien” met hun ongelooflijke landschappen.

Men vertrekt in Mariembourg en de trein komt langs Nismes, Olloy-sur-Viroin en Vierves voordat hij aankomt in Treignes, het laatste station voor de Franse grens.

Combineer je reis met een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Treignes. Het museum gebruikt de site van het voormalige internationale treinstation. In de vitrines zie je thematentoonstellingen, kepies uit verschillende landen en accessoires van het spoorwegpersoneel.

Tentoonstelling van spoorwegmaterieel, diesel-, elektrische en stoomlocomotieven die in België en Europa werden gebouwd. De oudste locomotief dateert uit 1894.

22, 23 & 24 september 2023 à Stoomfestival:

Afspraak op het Stoomfestival dat plaatsvindt op 22 ,23 en 24 september. Er wordt meteen ook de 50ste verjaardag van onze vereniging gevierd.

Er zullen gedurende drie dagen 10 stoomlocomotieven rijden en er worden tal van animaties voorzien.

U kan onze verschillende projecten ook online volgen via onze website of via Facebook . 

Daniel Maas & Isabelle Eerens