Rome onthult zijn geheimen: de plaats van de moord op Julius Caesar open voor het publiek

Julie Docsterd,
07-07-2023
Rome, de eeuwige stad, onthult een nieuwe schat. Het Largo Argentina plein, waar Julius Caesar werd vermoord, is nu toegankelijk voor toeristen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par edie w (@mzzzpennylane)

Een mystieke reis door de tijd

Het Largo Argentinaplein in Rome, dat het toneel was van het tragische lot van Julius Caesar, opent zich voor nieuwsgierige zielen. Het onthult zijn charmes en 4 tempels, naast de overblijfselen van de Curie. Het is een betoverende ervaring en een geweldige reis door de tijd, waar het oude verleden in al zijn pracht wordt onthuld.

Toegang voorheen beperkt

In het verleden konden alleen ingewijden deze heilige grond betreden. Elk jaar werd er een historische re-enactment georganiseerd, waarbij de laatste momenten van Julius Caesar werden herbeleefd, voordat hij werd verraden door zijn familieleden, waaronder Brutus, die vaak ten onrechte als zijn zoon werd bestempeld.

Een plek vol mysterie

Het Lago Argentino plein was ooit een plek voor zwerfkatten en stille overblijfselen, maar is nu open voor het publiek. Deze vier tempels van het oude Rome zijn de stille getuigen van de geschiedenis en nu voor iedereen toegankelijk.

Een investering voor de eeuwigheid

Om de tijdreizigers te verwelkomen zijn deze ruïnes doordrenkt van geschiedenis gerestaureerd en werden loopbruggen geïnstalleerd voor een wandeling in volledige sereniteit. Een investering van meer dan een miljoen euro, gefinancierd door het bedrijf Bulgari, om deze schat uit het verleden te bewaren.

Een bewaard overblijfsel

Volgens het persbureau AP herbergt dit plein ook “een fundering en een deel van een muur die deel uitmaakten van de Curie van Pompeius, een grote rechthoekige hal die tijdelijk de Romeinse Senaat huisvestte toen Caesar werd vermoord.” Een kostbaar overblijfsel van de oude Republiek dat nu toegankelijk is voor iedereen.

Een bezoek is elke dag mogelijk, behalve op maandag en sommige feestdagen, met tickets aan 5 euro voor niet-inwoners van Rome. Dit is een reis terug in de tijd die voor alle geschiedenisliefhebbers echt de moeite waard zal zijn.