Saoedi-Arabië: heel grote toeristische projecten!

Saoedi-Arabië heeft de oprichting van Riyadh Air aangekondigd, een tweede nationale luchtvaartmaatschappij dat eigendom zal zijn van het staatsinvesteringsfonds. De bedoeling is om van Riyad een globale en competitieve luchtvaarthub te maken.

Ekrem Osmanoglu

Riyadh Air zal tegen 2030 op meer dan 100 bestemmingen vliegen en zal geleid worden door Tony Douglas, voormalig directeur van Etihad Airways. Het staatsinvesteringsfonds voorziet ook een bestelling van vliegtuigen bij Boeing ter waarde van 35 miljard dollar. Dit nieuwe bedrijf wordt gesticht in het kader van het ambitieuze hervormingsprogramma van Saoedi-Arabië om het luchtverkeer te verdrievoudigen tot 330 miljoen passagiers tegen het einde van dit decennium.

Saoedi-Arabië wil van Riyad de rivaal van Dubai maken

De Saoedische autoriteiten willen van Riyad een concurrent maken van Dubai op vlak van investeringen, toerisme en infrastructuur. Ryad Air en de bouw van een nieuwe luchthaven van 57 km² in Riyad, dat 120 miljoen reizigers zal verwelkomen tegen 2030 en 185 miljoen tegen 2050, zijn de meesterwerken in dat plan. Ook al is de regionale luchtvaartmarkt verzadigd, Saoedische transporteurs hebben het voordeel dat ze kunnen rekenen op een interne markt van ongeveer 35 miljoen inwoners.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆