Shebara: roestvrijstalen villa’s aan de Rode Zee!

Julie Docsterd,
09-12-2023
Red Sea Global (RSG), een Saudische ontwikkelaar van meerdere projecten, heeft de lancering aangekondigd van zijn eigen luxe hotelmerk, Shebara, gepland voor de zomer van 2024.
Shebara
rsg

Gelegen op het eiland Sheybarah in de Al Wajh-lagune, belooft Shebara een unieke ervaring met zijn roestvrijstalen villa’s!

Innovatie en duurzaamheid

John Pagano, CEO van de RSG-groep, benadrukt dat Shebara het symbool is van de toewijding van RSG aan regeneratief toerisme, waarbij hoogwaardige Saoedische gastvrijheid wordt gecombineerd met duurzame ontwikkeling

Shebara
rsg

Het complex is ontworpen om te reflecteren en op te gaan in de natuurlijke omgeving, met roestvrijstalen villa’s die de kleuren en patronen van de oceaan en de lucht weerspiegelen.

Shebara, aangedreven door zonne-energie, maakt deel uit van een breder streven naar een duurzame toekomst. RSG heeft vijf zonneboerderijen gebouwd om de eerste fase van de bestemming van stroom te voorzien. Deze initiatieven zijn in lijn met de visie 2030 van Saoedi-Arabië om de economie te diversifiëren en het toerisme te stimuleren.

Shebara
rsg

Het blijft echter de vraag in hoeverre dit grandioze project daadwerkelijk milieuvriendelijk is, met name met betrekking tot het zeeleven…