Small is Beautiful, een nieuwe tentoonstelling in Brussel gewijd aan miniatuurkunst

Julie Docsterd,
09-11-2023
Een Belgische primeur: een tentoonstelling van miniatuurkunst komt naar het hart van de hoofdstad. De tentoonstelling kende al een groot succes in New York, Londen en Parijs.

Sinds 20 oktober is de tentoonstelling Small is Beautiful te zien op de Grote Markt nr. 5 in Brussel. In New York, Londen en Parijs veroverde de tentoonstelling al de harten van honderdduizenden bezoekers.

Het is een kans om kunst op een andere schaal te ervaren, dankzij een verzameling miniatuurkunstwerken en foto’s die ontworpen zijn om het kind in ons wakker te maken. Bezoekers kunnen zeer realistische modellen bewonderen, figuurtjes in miniatuursettings, maar ook micro- art die alleen zichtbaar is door een vergrootglas of zelfs een microscoop. Alles wordt gepresenteerd vanuit een onverwachte hoek, meestal in de vorm van kleine scènes uit het dagelijks leven. Met grote thema’s van de hedendaagse maatschappij niet uit de weg te gaan, nodigt deze tentoonstelling jong en oud uit om na te denken over onze verschillende levenskeuzes en deze in vraag te stellen.

Met ongeveer honderd werken en iets minder dan 100 foto’s toont deze speciale tentoonstelling het werk van 18 internationale kunstenaars die meester zijn geworden in deze kunstvorm, waaronder Slinkachu, Vincent Bal, Minimiam en Samsofy. Van nauwgezette kunst op papier tot microsculptuur op potloodlood, en niet te vergeten het omtoveren van alledaagse voorwerpen, Small is Beautiful laat je kennismaken met deze bijzondere kunstvorm.

Praktische info

  • Vanaf 20 oktober, Grote Markt 5, 1000 Brussel
  • Reken op ongeveer 1u30 voor het bezoek. Prijs: vanaf €12,80.
  • Om je ticket te reserveren, klik hier.