Snel naar het strand… maar niet aan zee!

Julie Docsterd,
19-06-2023
Een uitstap naar Landal Greenparks aan de oevers van de Lacs de l’Eau d’Heure
© Landal GreenParks

Met de oogverblindende zon en de hitte van de afgelopen weken moest ik niet lang twijfelen toen mijn nicht me aanraadde om een paar dagen met mijn voeten in het water te gaan baden, bij Landal Greenparks. En mijn nicht kent er iets van… ze bekijkt alle sites en aanbiedingen om uit te zoeken waar het interessant is. En dus gingen we op trip met de kinderen, twee van hun vrienden die ze meegevraagd hebben en mijn vriend. Op naar de Lacs de l’Eau d’Heure! Toen we bij Landal Greenparks aankwamen, waren we meteen overweldigd door de omgeving. Overal waar je kijkt is groen en blauw. Een gevoel van vrijheid en tevredenheid overviel ons van zodra we het strand zagen. Nadat we de sleutels opgehaald hadden, opende ik de deur van onze 6-persoons cottage en… wow: modern, fleurig, comfortabel en met een adembenemend uitzicht op het meer. We eten vanavond sowieso op ons terras!

© BV Landal GreenParks

De volgende ochtend was ik blij dat ik het ontbijtpakket geboekt had, want ik wilde het rustig aan doen. De jongsten trokken naar de springkastelen, het plonsbad en de kinderclub, terwijl de tieners en mijn vriend de dag startten met een initiatie paddleboarden en kajakken. Je kent me ondertussen: ik maakte ik van de gelegenheid gebruik om de wellnessruimte te bezoeken en mezelf op een ijsje te trakteren, om me daarna opnieuw bij de rest te voegen voor een zonnige lunch op ons privéterras.

© Landal GreenParks

Toen de middaghitte zijn hoogtepunt bereikte, nam ik de hele bende mee voor een verfrissende duik in het meer. Een persoonlijke tip: dankzij de interactieve kaart van zwemzones in Wallonië vind je vast en zeker de ideale erkende plek met kwaliteitswater bij jou in de buurt! Parasol, zonnecrème en zonnebril – de tijd vloog voorbij. Voordat we naar het restaurant van het vakantiepark gingen, boekten we nog snel 6 fietsen voor een tochtje van een uur rond het meer.

© Naturaparc

Op zondag, na een deugddoende nachtrust, trokken we naar het avonturenpark Natura Parc. Opnieuw een tip van mijn nicht. De tieners speelden Mowgli en Tarzan en genoten van klimmen en slingeren van boom naar boom. De kleinere kinderen lieten zich dan weer helemaal gaan op de minigolfbaan.

Natura Parc le parc aventure des Lacs de l’Eau d’Heure. © Naturaparc

Het kwam niet als een verrassing: de twee avonturiers, oververhit na hun sportieve prestaties, besloten al snel om met ons mee te gaan naar het strand voor een laatste zwemsessie. Een laatste duik die ons weekend in stijl afsloot. Geloof me: met Landal Greenparks en Natura Parc, het is een perfecte combinatie, weg van de drukke stranden aan zee en de files om er te geraken.

Een ander vakantiepark vinden