Spa, de parel van de Ardennen: een ideale toeristische bestemming.

Spa, een kleine stad met iets meer dan tienduizend inwoners, beschikt over meer troeven dan veel grote steden. Wie kan zoveel toeristische privileges naar voor schuiven?

© Thermes de Spa

Een Grote Prijs Formule 1 op het mooiste circuit ter wereld, één van de bekendste muziekfestivals van het land, een traditie in thermische baden die zijn naam gaf aan alle steden met weldoende baden ter wereld, het eerste casino, een verblijfplaats van vele gekroonde hoofden, prestigieuze hotels, een weelderige natuur, een ondergrond boordevol water van een onschatbare kwaliteit. De goden van het toerisme hadden ongetwijfeld een hand in het ontstaan van de stad.

 

Spa, de kunst van het leven omringd door groen.

Spa verwelkomt al sinds de Romeinse tijd bezoekers. Hoeveel bekende en beroemde persoonlijkheden de kleine stad al hebben aangedaan in de laatste vierhonderd jaar? En onnoemelijk groot aantal.

© Office du tourisme de Spa

 

Een plaats waar men stopt omdat men zich er goed voelt.

Welkom in Spa! Als u op zoek bent naar wellness en ontspanning, zal u niet ontgoocheld worden. Ontdek de geweldige geschiedenis van deze alles behalve gewone stad: Spa is een verbazingwekkende stad boordevol verrassingen.

© Parc Naturel des Hautes Fagnes ASBL