Stedentrip naar Dublin: 5x de beste pubs van Ierland

Kevin Stickens,
02-09-2021
Welkom in Dublin, de stad met de felgroene, blauwe of knalgele voordeuren en waar Guinness niet slechts een pintje is, maar een manier van leven.
Vacancesweb.be

Waan je in één van de karakteristieke roodkleurige pubs en ontdek de hartelijke sfeer van de Ierse mensen. En vergeet niet ‘the black stuff’ te drinken, zoals de Ieren het zeggen… Slaínte!

The Bernard Shaw – De hipste pub van Dublin

Laat je omringen door de hippe scene van Dublin in The Bernard Shaw. In de binnentuin van deze pub vind je grote lange houten tafels waar je kan genieten van een frisse pint. De binnentuin is versierd met honderden lichtjes, lampionnen en straatkunst. Heb je trek gekregen door al die biertjes? In de binnentuin staat een oude blauwe dubbeldekker waar je heerlijke pizza’s kan bestellen. Later op de avond kan je naar binnen gaan voor een stevige portie livemuziek. Geloof ons maar, hier smaken de pintjes naar meer!

Vacancesweb.be

Brazen Head – De oudste pub van Dublin

Brazen Head is de oudste pub van Dublin, en zelfs de oudste van heel Ierland. De eerste pint in deze pub zou getapt zijn in 1198. Wij zijn erg benieuwd wie die eerste pint heeft gedronken? Ook is Brazen Head een beroemdheid in de Ierse Cultuur en komt het vaak voor in boeken en films. Hier moet je eens binnen zijn geweest. Deze beroemde pub is erg klein, maar de sfeer is er top!

Temple Bar – De bekendste pub van Dublin

De enige echte en bekendste pub van Dublin kan je natuurlijk niet overslaan. De Temple Bar bezet de hele straathoek en is van binnen een klein doolhof. Je kan er letterlijk verdwalen met een pintje in je hand. Wees ervan bewust dat je hier standaard te veel voor je drankjes betaalt, maar goed, je moet er eens geweest zijn, nietwaar? Wat deze bar extra uniek maak is dat het de enige pub in Temple Bar District is met een eigen Biergarten. Hier hoor je de hele week livemuziek en kan je ondanks de drukte een dansje wagen!

Vacancesweb.be

O’Flaherty’s – De beste burger pub van Dublin

Hier hoor je de vrolijke deunen van de Ierse Muziek. Deze pub heeft 7 dagen in de week livemuziek en dat maakt het zo leuk. De bakstenen muren zijn versierd en je kan er ook nog eens goed eten. Ga voor Ierse klassiekers als Fish & Chips of de Ierse beefburger, het water loopt je uit de mond! Na het eten is het tijd om te dansen. Er wordt uit volle borst meegezongen met bekendste countrynummers, maar ook U2 & The Script komen voorbij. Wanneer Ierse mannen de gitaar pakken en het bekende liedje Galway Girl inzetten, ben je beland in een filmscène. Je mengt je de hele avond met locals en toeristen. Aan het einde van de avond heb je zeker pijn in je handen van het klappen.

Vacancesweb.be

Gogarty’s Pub – De beste Guinness pub van Dublin

Wanneer je langs de rivier de Liffey wandelt, word je al snel de levendige en rumoerige straten van Dublin ingetrokken. Dit gedeelte noemt zich The Temple Bar district. In Dublin maakt het niet uit welke pub je inloopt, of op welke dag of tijdstip. De sfeer is altijd goed en dat zal je merken als je de Gogarty’s Pub binnenloopt. Je wordt warm onthaald door de vrolijke livemuziek welke het lastig maakt om stil te zitten. De barman zal meteen een halve liter ‘the black stuff’ voor je neerzetten. Zeg: Slaínte (Iers voor cheers) en begin aan de beste Guinness pint van Dublin!