Toerisme Brussel boomt met dank aan Tomorrowland en Tour de France

Rédaction / Redactie,
02-09-2021
Het toerisme in Brussel bereikte in juli nieuwe records. Hotels registreerden een gemiddelde bezettingsgraad van 78,3%, zegt visit.brussels, het regionale toerismeagentschap.
Vacancesweb.be

De Tour de France en Tomorrowland speelden een belangrijke rol in dit succes en de stijging is niet min: +2,3%. “De weekendcijfers zijn hoger dan de weekcijfers, en dit is iets wat we nog nooit eerder in Brussel hebben meegemaakt. Vroeger was Brussel vooral een zakenstad”, zegt woordvoerder Jeroen Roppe van Visit.brussel.

Brussel, centrale stad

Tien jaar geleden bedroeg de hotelbezetting 57%, een cijfer dat na de aanslagen van 2016 licht is gedaald. “Het grote voordeel van Brussel is natuurlijk dat we geografisch zeer goed gelegen zijn, op minder dan twee uur met de trein van Parijs, Londen, Keulen en Amsterdam. Een ander voordeel is het feit dat we meer dan één vorm van toerisme aanpakken. […] Er is een zeer een gevarieerd aanbod in Brussel”, aldus Roppe.

Tour de France

Le Grand Départ du Tour de France heeft 767.000 fietsliefhebbers naar de hoofdstad gelokt. Combineer dat met de media-aandacht en je weet dat 2019 een goed jaar is voor Brussel.

Tomorrowland

Twee Europese toppen aan het begin van de maand en Tomorrowland hadden ook een positieve invloed op de hotelbezetting. Ook al vindt het bekendste festival ter wereld in Boom plaats (provincie Antwerpen) en niet Brussel, de stad vaart er wel bij. “We hadden 63.000 nachten in juli die direct gerelateerd waren aan Tomorrowland’, zegt visit.brussels.