Toeristen zijn massaal naar dit Belgische symbool getrokken!

Julie Docsterd,
21-01-2023
Van 250.000 bezoekers in 2021 tot 660.000 in 2022: het minste wat we kunnen zeggen, is dat het Atomium een spectaculaire stijging van het aantal bezoekers gekend heeft!
Atomium

Dit is een absoluut record, vooral wat Belgische bezoekers betreft, die 26% van het totale aantal bezoekers vertegenwoordigen”, zegt de directie van de site blij. De helft van de Belgische bezoekers kwam van Brussel. Dit embleem van de Belgische hoofdstad trekt ook bezoekers uit het buitenland, voornamelijk Fransen, Duitsers, Italianen, Spanjaarden, Nederlands en Engelsen.

Volgens Julie Almau Gonzalez, directrice van het Atomium, “sporen die resultaten aan om de inventiviteit te verdubbelen om het publiek trouw te maken”. “Het is ook het teken dat we creatieve projecten moeten blijven ontwikkelen.” Parallel met de tijdelijk tentoonstelling ID#2021-Symbol, gewijd aan digitale kunst, kennen ook de verhuurruimtes op de site van het Atomium een groot succes. Ze trekken een steeds diverser publiek aan voor films of privé en bedrijfsevenementen.