TOP 10 van de landen waar je het lekkerst eet (lekkerste eten ter wereld)

Apolline Garente,
02-09-2021
Ontdek de top 10 landen met de lekkerste eten ter wereld! 😋 Proef culinaire hoogstandjes en laat je smaakpapillen verrassen. 🍽️ 🌍

Is eten een doorslaggevend criterium bij de keuze van een nieuwe vakantiebestemming? Dan is dit iets voor jou!

Om je te helpen een keuze te maken, stelde de “World Travel Awards” deze lijst met landen op waar het lekkerste eten te vinden is, om je smaakpapillen zo goed mogelijk in de watten te leggen.

1. Peru

Het bekleedt deze positie al enkele jaren, en ook nu staat Peru op de eerste plaats. De Peruviaanse gastronomie is gevarieerd, gezond en smaakvol. Die reputatie begon zich te ontwikkelen in de jaren 2000. Onder de specialiteiten vind je cheviche, empanadas, een kippenbouillon die aji genoemd wordt en aardappelen gevuld met vlees, papas rellenas.

2. Italië

De Italiaanse keuken moeten we je niet meer leren kennen. Pizza’s en pasta’s zijn het bekendt, maar er is nog zoveel meer te ontdekken! Ragouts, plaatselijke olijfolie, mozzarella, sappige tomaten, of zeevruchten en verse vis om van te genieten wanneer de vissers aankomen. De Italiaanse keuken is rijk, heerlijk en authentiek.

3. Frankrijk

Je kan er niet om heen: Frankrijk eindigt altijd vooraan als het om gastronomie gaat. De gerechten zijn verschillend van streek tot streek, wat de verscheidenheid verklaart. Op het menu: bouillabaisse, zuurkool, pot au feu, boeuf bourguignon… gerechten om met goed gezelschap te delen! Schep je bord niet te vol, want je wil de kaasplank niet missen!

4. China

In China wordt de keuken over het algemeen verdeeld in 8 categorieën, volgens de zeer talrijke regionale specialiteiten. Om de degustatie te beginnen, starten we met dim sum (een soort gezouten gevulde pasta). Vervolgens kunnen we je Pekingeend aanbevelen, een geweldige specialiteit, gewokte noedels, Kantonese rijst of pikant gemarineerd rundvlees.

5. Japan

In Europa staat de Japanse keuken vooral bekend om zijn sushi, maar het is er niet de enige specialiteit. Je zal verrast worden door het heerlijk krokante varkensvlees met saus, ‘korokke’ kroketten of gedroogde kwallen. Je zult ze niet vinden in een gewoon Europees Japans restaurant, maar deze gerechten zijn de moeite waard om te zoeken!

6. India

Kun je je het aantal verschillende recepten voorstellen, gezien de omvang van India? Allereerst is er een groot deel van de gastronomie gebaseerd op de vegetarische keuken, die zeer gevarieerd is, met bijvoorbeeld dal, Aloo Gobi of Palak Paneer. Maar niet-vegetarische gerechten bevatten vaak schapenvlees of kip, zoals Tandoori Kip, Tikka Masala of Murgh Makhani. Je zult er zelden rundvlees vinden: de koe is een heilig dier in India!

7. Thailand

Als je niet al te gevoelig bent voor specerijen, zul je het Thaise eten heerlijk vinden. De Thaise keuken is beïnvloed door vele nationaliteiten, vooral Laos en China. Phad Thaï, Laab, Tom Kha soep, Khao Phat… Als je dapper genoeg bent, probeer dan ook de insecten: Thailand is de grootste producent van eetbare insecten!

8. Spanje

Met een goed gekruide, mediterrane en gediversifieerde keuken, verdient Spanje een plaats in de TOP10. Tot de gerechten die je zeker moet proberen behoren knoflook- en tomatenbrood, patatas bravas, varkensvlees, Iberico ham, paella en, natuurlijk tapas. Genereuze en mooi ogende gerechten om met vrienden te delen onder de zon.

9. Maleisië

Maleisië putte zijn inspiratie uit vele buurlanden, zoals China, India, Indonesië, maar ook minder dichtbij gelegen landen zoals Nederland, tijdens de kolonisatie. Je eet veel zeevruchten, gevogelte, rijst en stoofschotels, allemaal gekruid met chili: let op je gehemelte!

10. Verenigde Staten

Hier vind je niet de gezondste gerechten, het is immers hier dat veel fastfoodrestaurants ontstonden, maar toch recepten die je niet mag missen. Een goede barbecue is in de zomer bijvoorbeeld niet te versmaden en het rundvlees is een must op het platteland: mals en smakelijk. Ook de Caesar salad of de Cobb salad zijn hier ontstaan. Toch is de Verenigde Staten niet de eerste bestemming die in je opkomt als het om “culinaire hoogstandjes” gaat.