TOP 10 van de mooiste maritieme sites ter wereld

Apolline Garente,
02-09-2021
Wie heeft er nog nooit gedroomd om een vliegtuig te nemen naar een paradijselijk eiland?

Als enige zorg de keuze van je zwembroek of de lekkerste cocktail van de buurt hebben, genieten van de zon met je voeten in azuurblauw water… In afwachting zijn dit de 10 mooiste maritieme sites ter wereld, die je zin doen krijgen om een ticket te boeken!

1. Australië

Zijn reputatie is wereldbekend: het Great Barrier Reef in Australië moeten we je niet meer voorstellen. De kleur van de zee, het heldere dieptezicht en de warmte van het water… geen twijfel mogelijk, dit is een paradijselijke plek. Het is het grootste koraalrif ter wereld, maar onthoud dat het beschermd moet worden als het wil blijven bestaan.

2. New Caledonia

In New Caledonia is het aantal magnifieke stranden ontelbaar. Om te genieten van een adembenemende natuur, een fauna en flora met indrukwekkende diversiteit, weet je dus waar naartoe voor je volgende vakantie! Het eiland beschikt over honderden van de mooiste stranden ter wereld, een indrukwekkend spektakel!

3. Thailand

Thailand hoeft niet onder te doen, zijn vele eilanden bieden je adembenemende uitzichten. Op het meest beroemde, het oogverblindende Koh Phi Phi, weet je niet waar kijken. Het azuurblauwe water aan het strand van Maya Bay wordt bewoond door heel wat zeedieren: mantaroggen, schildpadden, clownvissen…

4. Frans Polynesië

Bora Bora, een naam die vakantie en droomlandschappen oproept. Fijn zand, helder water, bergen op de achtergrond… Als je wil leren duiken, is dit zeker de beste plaats om dat te doen. De onderzeese wereld is uitzonderlijk en je bevindt je er temidden van honderden vissen in alle kleuren van de regenboog.

5. Belize

In de zee van Belize is “The Great Blue Hole” een wereldwonder. Om het te zien, moet je het vliegtuig nemen en erover vliegen, want het ligt in het midden van de zee. Het is ook mogelijk om een boot te nemen en in de donkerblauwe diepte te duiken. Een perfecte cirkel van 300 meter diameter, diepblauw omringd door een uitzonderlijk koraalrif, het is een natuurlijk schouwspel dat je moet bewonderen en beschermen.

6. Malta

Je moet niet naar de nadere kant van de wereld, in Malta vind je de lagune van Comino. Deze lagune is één van de juweeltjes van de Middellandse zee. Een duik in zijn helderblauwe wateren brengen je evenveel geluk als elders.

7. Mauritius

Langsheen de witte zandstranden van Mauritius wordt je begroet door water helderder dan waar dan ook. De Belle-Mare lagune is één van de mooiste sites van het eiland, een uitzonderlijke plek om te leren duiken. Water er zo speciaal is aan zijn zeebodem? Papegaaivissen. Origineel, niet?

8. Mayotte

Nog een natuurwonder, de lagune van Mayotte is er één van de grootste ter wereld, maar het is ook de diepste en de enige met een dubbel koraalrif. Een zeldzaam fenomeen doet zich voor op dit eiland: de grote getijdenhoogte zorgt ervoor dat het water zich terugtrekt van de kust, waardoor het rif bloot komt te liggen en je een uniek spektakel biedt.

9. Malediven

Als koningin van de hotelkamers op palen doen de Malediven heel wat mensen dromen dankzij hun magnifieke stranden met wit zand en helderblauwe zee. Het is een idyllisch kader om te genieten van je vakantie, het warme water en betoverende landschappen. Een archipel die al zijn bezoekers betovert.

10. Mexico

Als je in Mexico een lagune wil ontdekken die een omweg waard is, moet je naar het eiland Holbox in de lagune van Yalahua. 73 meter puur gelukzaligheid, dat is wat deze lagune te bieden heeft, een site waar auto’s niet toegelaten zijn om zo de natuur en de rust van de bezoekers te bewaren. Wanneer je de tijd neemt om op de heldere wateren te varen, kan je zelfs haaiwalvissen spotten!