TOP 10 veiligste steden ter wereld!

Julie Docsterd,
24-02-2022
Top 10 veiligste steden ter wereld 🌃 🌟 - ontdek waar je zorgeloos kunt reizen en genieten van je vakantie! 🌏 🛫

Wil je een citytrip boeken, maar heb je schrik voor je veiligheid in de stad? Hierbij een lijst van de 10 veiligste steden ter wereld, opgesteld door verzekeringsmaatschappij Berkshire Hathaway.

Gegevens verzameld bij 1.200 reizigers werden gecombineerd met de veiligheidsindex van de krant “The Economist”, met opmerkingen van GeoSure Global en de criminaliteitscijfers van Numbeo.

1.    Montreal : 78,7/100

Jackie Hutchinson

Een prachtige sfeer en de veiligste stad ter wereld. Nog een positief punt: een netwerk aan openbaar vervoer waardoor je geen huurauto nodig hebt!

2.    Amsterdam : 75,6/100

Adrien Olichon

Deze stad van onze noorderburen is dan wel tweede na Montreal, maar at komt enkel doordat de gezondheidszorg in de eerste beter is. Afgezien daarvan doet Amsterdam het even goed!

3.    Tokio : 73,8/100

Jezael Melgoza

Naast proper en efficiënt is Tokio ook een van de veiligste steden ter wereld. Een must see met magische parken!

4.    Singapour : 72,6/100

Romeo Arnault

Singapore is zonder twijfel een van de meest bewaakte steden op aarde! Net als Tokio is het bijna klinisch proper. Zo wordt toerisme erg aangenaam!

5.    Sydney : 62,1/100

Dan Freeman

Verder in het klassement vinden we Sydney, een stad die punten verliest door engagement: het scoort “voldoende” voor de LGBTQIA+-community. Maar de criminaliteit is er erg laag en gekleurde mensen voelen zich hier erg op hun gemak.

6.    Londen : 65,5/100

Charles Postiaux

Londen staat gelijk met Sydney en Barcelona (de verschillen werden gemaakt o.b.v. de enquête, niet van de algemene score). Lodnen is een verwelkomende stad die openstaat voor toerisme. Vooral ’s nachts kan de veiligheid wel nog wat beter.

7.    Barcelona : 65,5/100

Dimitry Anikin

Barcelona is een van de populairste steden onder toeirsten: de architectuur, het klimaat, de winkels, de nabijheid van de zee en de cultuur maken hiervan een onmisbare must do. Ook al zijn er verbeteringen mogelijk op vlak van veiligheid.

8.    Hong Kong : 65/100

Florian Wehde

We hadden verwacht dat Hong Kong hoger in de lijst zou staan, want er bestaat zo goed als geen criminaliteit. Helaas zijn sommige experts en enquête het hier niet mee eens…

9.    Berlijn : 64,5/100

Florian Wehde

Berlijn is een levendige en open stad. Je wordt er over het algemeen hartelijk verwelkomd, maar de Duitse hoofdstad scoort minder goed op gezondheidszorg.

10. Rome : 64,5/100

Caleb Miller

Ook hier lopen de cijfers van de specialisten niet gelijk met die van de reizigers. Ze zijn het er wel unaniem over eens dat de stad een speciale vermelding verdient voor de veiligheid van gekleurde mensen en de LGBTQIA+-community.