TOP 5 bezienswaardigheden in Dubai

Dubai is uitgegroeid tot de bekendste stad van de Verenigde Arabische Emiraten. Dit zijn de 5 belangrijkste bezienswaardigheden...

Uniek en in veel opzichten excessief, is Dubai rijk aan aan attracties, activiteiten en bezienswaardigheden die je onder geen enkele omstandigheid mag missen. Deze 5 moeten zeker op je lijstje staan!

 

Burj Khalifa

De Burj Khalifa is niet alleen de hoogste toren ter wereld met een adembenemend uitzicht over de stad en ver daarbuiten (deze wolkenkrabber is 828 m hoog!), er zit ook een loungebar (gelegen op 585 m), een fitnessruimte, een kuuroord en verschillende observatieplatforms die voor bezoekers toegankelijk zijn in verwerkt. De bezoeken vinden dagelijks plaats van 8 tot 22u30 en gezien de grote interesse is het beter om je toegangsbewijs vooraf online te reserveren.

 

Dubai Mall

De Dubai Mall is gewoon het grootste winkelcentrum ter wereld. Enkele cijfers in geval van twijfel nodig? We tellen 1200 winkels (waarvan 450 gewijd aan haute couture!), 800.000 m² commerciële ruimte, een van de grootste aquaria ter wereld (het Dubai Aquarium & Underwater Zoo en zijn 85 verschillende zeedieren), een Olympische ijsbaan, watervallen en een adembenemend uitzicht op... de Burj Khalifa!

 

Dubai Museum

Het Dubai Museum is het belangrijkste museum in de Verenigde Arabische Emiraten. Je vindt het in Fort Al Fahidi en werd in 1787 gebouwd, wat het het oudste nog steeds bestaande gebouw van de stad maakt. De inhuldiging vond plaats in 1971. Het doel van het museum? De traditionele levenswijze van het emiraat presenteren door middel van diavoorstellingen en lokale antiquiteiten.

 

Grand Bur Dubai Masjid

De Grote Moskee van Dubai is een reconstructie van een moskee uit het begin van de 20ste eeuw. Onder een van de grootste koepels van de Verenigde Arabische Emiraten ligt een enorme ruimte die plaats biedt aan zo'n 1200 gelovigen tegelijk. Het gebouw heeft ook de hoogste minaret van de stad (70 m hoog). Hoewel niet-moslims de moskee niet mogen betreden, mogen ze wel de minaret bezoeken.

 

Al Bastakiya

Een beetje authenticiteit in de betonnen jungle van Dubai! Dit historische district van Al Bastakiya (ook wel 'Al Fahidi') is een beetje een groot dorp dat volledig is gerestaureerd. Je zal er traditionele huizen zien, evenals een overblijfsel van de wal die Bur Dubai beschermde. Wandelaars zijn doorgaans dol op de doolhof van steegjes...

"