TOP 5: niet te missen in Lissabon

François Piette,
02-09-2021
De Portugese hoofdstad is zonder twijfel een Europese parel. Heel wat toeristen bezoeken de stad om haar klimaat, maar ook haar architectuur, geschiedenis, cultuur en sfeer zijn fascinerend.
Vacancesweb.be

Het is onmogelijk om Lissabon in 5 onmisbare plaatsen samen te vatten. Daarom stellen we voor dat je de stad in volle glorie ontdekt dankzij ons erg aantrekkelijke aanbod. Geniet van 4 dagen en 3 nachten Lissabon met een privégids.

Mosteiro Dos Jeronimos

De parel der parels. Een subliem klooster van een fenomenale rijkdom die aan de welvaart van het land in de 16de eeuw, het tijdperk van de grote ontdekkingen, herinnert. De constructie heeft 100 jaar geduurd, met een adembenemend resultaat. Mis zeker de perfect gerestaureerde kloostergangen op twee verdiepingen niet.

Vacancesweb.be

Torre de Belem

Als je aan Lissabon denkt, komt de Toren van Belem waarschijnlijk als eerste in je op. In de 35 meter hoge toren wordt je overvallen door 500 jaar geschiedenis. Oorspronkelijk was het een wachtpost voor de haven van Lissabon. Vandaag verbaast de toren door de Afrikaans geïnspireerde werken die er hangen en waarin je onbekende dieren terugvindt die in het Europa van de 16de eeuw rondliepen.

Vacancesweb.be

Museu Do Azulejo

Portugal staat bekend om de tegels in aardewerk, “Azulejos” genoemd. Dit museum staat volledig in het teken van die kunst. De 7.000 stuks worden tentoongesteld in een kloostergang van een nonnenklooster uit de 16de eeuw.

Vacancesweb.be

Castelo Sao Jorge

Het kasteel werd gebouwd door de Romeinen, daarna aangepast, gerenoveerd en heropgebouwd door de verschillende volkeren die Portugal bezet hebben. Doorheen de geschiedenis is het kasteel getransformeerd tot een kazerne en uiteindelijk tot een gevangenis. Vandaag geniet je vanop het gerestaureerde middeleeuwse kasteel van een prachtig zicht over Lissabon.

Vacancesweb.be

Cristo Rei

Een beetje Rio de Janeiro in Lissabon! Deze 133 meter hoge “Christus Koning” domineert de bekend 25 Aprilbrug. Een monumentaal standbeeld dat dateert van voor de Tweede Wereldoorlog. De lokale bevolking hoopte op die manier Portugal te sparen van het conflict. Het zicht over de stad is hier gewoonweg fantastisch!

Vacancesweb.be