Treignes, het museadorp

Julie Docsterd,
02-06-2023
Een waaier aan leuke activiteiten voor iedereen.
Bernard Carbonneaux

In de gemeente Viroinval in België heeft dit kleine dorp van iets meer dan 600 zielen de bijzonderheid dat het alleen al vier musea herbergt – Écomusée du Viroin, Musée du Malgré-Tout, Espace Arthur Masson en Musée du Chemin de Fer à Vapeur des 3 Vallées – waarbij nog het Musée du Petit Format de Nismes komt. Als regio van cultuur en erfgoed, biedt Treignes een bijzonder aangename omgeving voor bezoekers voor een dag of een weekend. Dit is een bestemming vol verrassingen door de actieve musea.

Zo kunt u naar het Écomusée du Viroin gaan om het landelijke erfgoed en alle knowhow van Entre-Sambre-et-Meuse te ontdekken.

Speel beginnende archeologen in het Musée du Malgré-Tout of beleef een unieke ervaring met een totale onderdompeling in de school van de jaren 30 in Espace Arthur Masson.

Tot slot kan je imposante machines bewonderen als kostbare getuigen van het Belgische industriële en spoorwegverleden in het 3 Valleys Steam Railway Museum en de verschillende facetten van hedendaagse kunst in het Musée du Petit Format ontdekken.

Hier vind je dus een uitgebreid programma.

www.treignes.info