Uitzonderlijke wandeling in Charleroi

Florence Brigode,
02-09-2021
Soms is het leuk om in de stad te wandelen en de zolen van je sneakers te slijten op de straatstenen. Maar de stad staat vaak synoniem voor toeters, files en rondrennen.
WBT - Denis Erroyaux

En je enerveren. De tijd nemen om te wandelen in de stad en te flaneren terwijl je je ogen de kost geeft, is een onverwachte zaligheid! We nemen u mee naar Charleroi voor deze hoogst verbazingwekkende stadswandeling.

Van bij het vertrek aan het station, en gedurende 3 km, begeeft u zich tussen de ruïnes van het industriële tijdperk van Charleroi. Langsheen het volledige Ravel-pad torenen metalen monsters boven het landschap uit. U kan op uw gemak de plaatsen bekijken waar vroeger staal gesmeed werd, ze zijn te vinden langsheen de volledige wandeling. Maar deze uitstap biedt ook de kans om helemaal op te gaan in het hart van de Street Art die de stad opfleurt. Langs de oevers de Samber neemt kunst de muren in: de fresco’s die door graffitikunstenaars gemaakt zijn, laten het industriële patrimonium nog meer tot zijn recht komen. Het is een caleidoscoop van kleuren en emoties. Een eenvoudige wandeling die daarom niet minder goedgevuld is. Waarom trouwens de wandeling niet afsluiten met een terugkeer op de luchtmetro? Zeer authentiek!

De route

Vacancesweb.be

In de buurt

Bovendien zijn er in Charleroi heel wat musea te ontdekken. Laat u dus verleiden door:
BPS22, het kunstmuseum van de Provincie Henegouwen
Quai 10, het centrum van het bewegend beeld en de Manufacture Urbaine.
Om u helemaal onder te dompelen in cultuur na deze bijzondere wandeltocht!

Heerlijk fietsen in wallonie downloaden

WBT - Denis Erroyaux