Venezuela: een première na 15 jaar!

Julie Docsterd,
09-01-2023
De afgelopen 10 jaar maakte Venezuela een grote crisis door die de toeristen wegjoeg. Maar er lijkt een nieuwe wind te gaan waaien…
Martha Dominguez de Gouveia

Begin januari verwelkomde het Zuid-Amerikaanse land immers het eerste cruiseschip uit Europa in 15 jaar. Een schip met de naam Amadea meerde aan bij het paradijselijke eiland Margarita met aan boord ongeveer 500 passagiers. De toeristen kwamen vooral uit Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland.

Het toerisme in Venezuela is de afgelopen tien jaar ingestort door de politieke en economische crisis, waardoor het BBP met 80% is gedaald. Wisselkoerscontroles met hyperinflatie, tekorten en problemen met water- en elektriciteitsvoorziening en criminaliteit hebben touroperatoren en bezoekers weggejaagd, en cruiseschepen hebben geleidelijk afstand genomen van de Venezolaanse uitstapjes. De Amadea “opent voor ons de mogelijkheid om weer op de radar te komen van de grote cruisemaatschappijen,” zegt Leudo González, de voorzitter van de Hogere Raad voor Toerisme (Conseturismo).

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Daniel Achuelos (@dachuelosdavis)