Verenigde Staten: eindelijk het nieuws waar toeristen op zaten te wachten!

De Verenigde Staten hebben eindelijk besloten om de laatste verplichtingen gelinkt aan de pandemie op te heffen. Sinds 11 mei is het voor internationale reizigers die via de luchthaven toekomen niet meer verplicht om gevaccineerd te zijn tegen Covid-19. Dat kondigde het Witte Huis aan.

Natalie Chaney

Die opheffing van de vaccinatieplicht beantwoord aan het einde van de noodsituatie die Washington in januari 2020 uitgeroepen heeft. De Verenigde Staten zijn met meer dan een miljoen doden officieel het land met de zwaarste tol door de pandemie.

Sinds januari 2021, oftewel het begin van het ambt van president Joe Biden, “is het aantal doden door Covid-19 met 95% gedaald en het aantal ziekenhuisopnames met bijna 91%”, legt de Amerikaanse leider uit in een communicatie. Hij voegt eraan toe dat 270 miljoen Amerikanen minstens één dosis van het vaccin tegen Covid-19 ontvangen hebben, waardoor “we niet meer in dezelfde reactiefase zitten als op het moment dat de verplichtingen werden ingevoerd.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆