Verenigde Staten: Los Angeles en Las Vegas zullen in 2028 dichter bij elkaar komen

Julie Docsterd,
27-12-2023
Joe Biden kondigt de eerste hogesnelheidstreinlijn in de Verenigde Staten aan! Deze lijn zal Las Vegas verbinden met Los Angeles, een belangrijk project voor de Olympische Spelen van 2028.
los angeles
Cédric Letsch

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een belangrijke gebeurtenis aangekondigd in de geschiedenis van het Amerikaanse transport: de bouw van de eerste hogesnelheidstreinlijn van het land. Dit project, genaamd Brightline West, zal Los Angeles (Californië) verbinden met Las Vegas (Nevada), met een beloofde reistijd van slechts twee uur, een revolutie in vergelijking met de dubbele reistijd met de auto!

De ingebruikname van deze lijn is gepland voor 2028, wat samenvalt met de Olympische Spelen van Los Angeles. Dit lang besproken project krijgt een aanzienlijke financiële steun van 3 miljard dollar!

Milieueffect en werkgelegenheid

Naast de aanzienlijke vermindering van de reistijd heeft het Brightline West-project een sterke milieubelofte, doordat het 3 miljoen voertuigen van de snelweg wil halen. Bovendien belooft het “gesyndiceerde” en “goedbetaalde” banen te creëren, een cruciaal punt in de aanloop naar de presidentsverkiezingen.