Verzekerd op reis … met je kredietkaart?

Als je op reis gaat kan het nuttig zijn om een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Wat vaak vergeten wordt is dat je al (gedeeltelijk) verzekerd kan zijn als je een kredietkaart hebt. Met wat moet je daarbij precies rekening houden?

Als je op reis gaat kan je ter plaatse wel eens ziek worden of je kan een ongeval hebben. Ga je met de wagen op reis dan zou je ook wel eens geconfronteerd kunnen worden met autopech.  Door een reisbijstandsverzekering af te sluiten kan je je tegen zulke zaken verzekeren.

Aparte verzekering afsluiten

Je kan perfect een specifieke reisbijstandsverzekering afsluiten.  Er bestaan trouwens verschillende formules van zo’n verzekeringen. Die kunnen onder andere bijstand aan personen dekken, bijstand aan je wagen verzekeren enz. Los van de echte reisbijstandsverzekeringen bestaan er bijvoorbeeld ook annulatieverzekeringen voor je reis en verzekeringen voor het verlies van je bagage.

De kostprijs van zo’n reisbijstandsverzekering hangt af van de dekking die je wil.  Hoe ruimer deze dekking is, hoe meer je allicht zal betalen. Je kan je verder ook veelal per jaar verzekeren dan wel enkel voor de periode dat je op reis gaat.

Kredietkaart

Als je een kredietkaart hebt kan het zijn dat daarin een reisbijstandsverzekering begrepen is. Soms kunnen er hieraan wel voorwaarden gekoppeld zijn zoals bv. het feit dat je je reis met deze kaart moet betalen. De omvang van de dekking hangt af van de kredietkaart die je hebt.  Het is dan ook belangrijk na te zien welke zaken daardoor gedekt zijn en welke niet.

Hoe te werk gaan?

Kijk dan ook voor je op reis vertrekt na of je al niet voor reisbijstand verzekerd bent via je kredietkaart en welke dekking je daar precies hebt. Volstaat  die voor jou dan hoef je geen extra reisbijstandsverzekering te nemen. Volstaat de verzekering niet, ga dan op zoek naar een reisbijstandsverzekering die de hiaten van de andere verzekering vult en die optimaal is aangepast aan jouw behoeften. 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆