Vrienden van het naturisme, dit is jouw volgende vakantie!

Julie Docsterd,
14-07-2023
Of je nu een doorgewinterde naturist bent of gewoon nieuwsgierig, Europa biedt tal van plekken om dichter bij de natuur te komen.
Romain robe

In België is het moeilijk om over naturisme te praten zonder het unieke strand van Bredene, dat een enclave biedt voor naturisten, te noemen. Hoewel dit zeker de bekendste “spot” is, is het niet de enige! Er zijn namelijk veel andere mogelijkheden, waaronder campings, zoals Le Perron Athena.

FRANKRIJK: PARADIJS VOOR NATURISME

Met ongeveer 2,6 miljoen Fransen en 2 miljoen buitenlanders die elk jaar deelnemen aan naturisme-toerisme, wordt Frankrijk eenvoudigweg beschouwd als de belangrijkste naturistische bestemming ter wereld. Het land telt ongeveer 150 naturistenstranden, 188 naturistenclubs en 165 naturistencampings. Cap d’Agde in het zuiden wordt vaak beschouwd als een must, maar weet dat dit de laatste jaren voornamelijk in trek lijkt te zijn bij swingers en andere libertijnen. Het gaat dus om een vorm van toerisme die behoorlijk verschilt van het naturisme. Spanje staat ook bekend om zijn tolerantie ten opzichte van naturisme, met veel stranden en vakantieoorden die naturisten verwelkomen.

Italië biedt misschien niet zoveel mogelijkheden voor naakttoerisme als Frankrijk of Spanje, maar het heeft meer dan 16 vakantieverblijven voor naturisten, verspreid van noord naar zuid op het schiereiland.