Waar gingen de Belgen deze zomer op vakantie? Zijn langeafstandsvluchten weer populair?

Julie Docsterd,
08-09-2022
Na twee moeilijke jaar door de pandemie, die reizen naar het buitenland enorm heeft bemoeilijkt, is de Belg terug naar het buitenland getrokken! Wat waren onze favoriete bestemmingen?
Natalya Zaritskaya

Ook al is ” intra-muros ” reizen altijd populair gebleven, vooral aan de kust en in Wallonië, toch zijn de boekingen voor het buitenland geëxplodeerd! Agentschappen kondigen verhogingen van meer dan 50% in hun boekingen aan. Het waren vooral de vliegreizen die een mooie stijging kenden, met soms een toename van meer dan 70% ten opzichte van 2021.

Last minute

In tegenstelling tot andere Europese markten boekten de Belgen hun vakantie erg laat, vanwege enkele aanhoudende onzekerheden rond het coronavirus. Men spreekt zelfs over één reservering op drie!

De populairste bestemmingen zijn dezelfde gebleven als voor de gezondheidscrisis, namelijk Spanje, Griekenland en Turkije. Neckermann voegt eraan toe dat langeafstandsbestemmingen (Verenigde Staten, Verre Oosten, Mexico, Caribisch gebied …) zich ook weer beginnen te ontwikkelen, maar nog ver onder hun pre-Covid-niveau blijven.