Wandelen rond Celles, één van de mooiste dorpen van Wallonië

Florence Brigode,
02-09-2021
Omdat op avontuur gaan leuk is en omdat we het kunnen, bieden we je weer een nieuwe wandeling aan! Een parcours dat je het authentieke Condruzische platteland laat ontdekken, van het geklasseerde dorp Celles tot het dorp Furfooz. Je zal al snel beseffen dat in de Condroz, niet ver van Dinant, veel schatten verborgen liggen!
WBT - Mark Rossignol

Goed nieuws: de wandeling begint in het centrum van Celles, een van de mooiste dorpen van Wallonië. Na dit voorsmaakje volgt een 18 km lange wandeling die je van ontdekking naar ontdekking brengt.
Hou je ogen open, want de landschappen die je tegenkomt zijn even divers als grandioos. Onderweg krijg je de mogelijkheid om kliffen te bewonderen en grotten te zien, die talrijk zijn in deze regio.

Op de rechteroever van de Lesse liggen de Aiguilles de Chaleux, majestueuze rotsen die deel uitmaken van het uitzonderlijke erfgoed van Wallonië! Slinger langs de meanders van deze zijrivier van de Maas en sta versteld van de schoonheid van de panorama’s die elkaar opvolgen. Combineerd dat met een gevarieerde fauna en flora, de mooie Lesse en hier en daar kalkstenen huizen.

Via een korte omweg kan je het kasteel van Walzin bewonderen. Hou je camera hiervoor maar gereed… Bovendien is dit een uitgelezen kans om even op adem te komen tijdens deze wandeling, die als middelzwaar wordt beschouwd.

Het parcours

Vacancesweb.be

In de buurt

Het zou zonde zijn om het gebied te verlaten zonder een omweg te maken naar:
Kasteel van Celles-Vêves, onmiskenbare parel

Gemiddelde moeilijkheidsgraad : 18,2 km. – Rode, blauwe en gele pijlmarkeringen – Station Gendron NMBS