Wat denk je van een weekendje Bergen?

Julie Docsterd,
06-05-2024
Nu het mooie weer terug is, begint bij veel Belgen ook de citytrip-microbe weer te kriebelen. Gelukkig hebben we zelfs in eigen land steden die veel te bieden hebben: Bergen bijvoorbeeld!
mons
Bruno D'Alimonte

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, erfgoed of gastronomie, Bergen heeft het allemaal. De stad van de Doudou heeft een paar onmisbare hoogtepunten voor elke toeristische uitstap: de Grote Markt bijvoorbeeld, aangelegd naar het voorbeeld van de oude Belgische steden, is het hart van de stad, met niet alleen verschillende cafés en restaurants, maar ook de oude Saint-Georgeskapel en het stadhuis – je kan er niet naast kijken. Ook niet te missen: het Belfort van Bergen, erkend als werelderfgoed door Unesco en symbool van de hoofdstad van Henegouwen. Je kan het Belfort beklimmen voor een prachtig panoramisch uitzicht over Bergen en de omgeving. Daarnaast is er ook het BAM, het lokale museum voor schone kunsten, met thematentoonstellingen van grote artiesten uit het verleden en het heden. In Maison Lescarts leer je dan weer alles over de geschiedenis van de stad en zijn inwoners. Ten slotte is ook De Stiftskerk van de Heilige Waldetrudis een bezoekje waard. Deze indrukwekkende gotische kerk zal elke architectuurliefhebber met verstomming slaan.

vdv mons
vdv mons

Een lunch, een nacht, of nog langer?

Dat is een goedgevuld programma, dus een nacht in deze stad verblijven is geen overbodige luxe. Voor een comfortabel, betaalbaar bedrijf met alles wat je nodig hebt voor een geslaagde citytrip, is Hotel Mons Congres & Spa een uitstekende keuze. Het hotel wordt uitgebaat door de Nederlandse Van Der Valk groep en is een referentie in de regio.

vdv mons
vdv mons

Naast ruime en lichte kamers, die perfect geluidsdicht gemaakt zijn en uitgerust zijn met kwaliteitsmatras en een luxueuze Italiaanse douche, vind je in Hotel Mons Congres & Spa ook verschillende restaurants. Restaurant Quai 5 serveert een internationaal geïnspireerd menu samengesteld uit verschillende specialiteiten en seizoenssugessties, in een verfijnd decor. Brasserie Quai 5 daarentegen, is gespecialiseerd in efficiënte maar kwalitatieve gerechten. De ideale plek voor een verse salade, een broodje, een burger, Luikse balletjes en vele andere heerlijke bereidingen zonder poespas. Ook voor een aperitief voor je de stad intrekt zit je er goed. Zeker als de zon schijnt, want het hotel beschikt over een groot terras. Regent het? Dan biedt de veranda de oplossing!

vdv mons
vdv mons

Kinderen welkom!

Het team van Hotel Mons Congres & Spa heeft ook aan de kinderen gedacht en organiseert speciaal voor hen regelmatig de Brunch Kids, een feestelijke brunch op kindermaat, waarbij ze kunnen genieten van een uitgebreid buffet, animatie en een leuke binnen- en buitenspeeltuin. Dat alles wordt opgeleukt door sprookjesfiguren zoals Alice uit Wonderland of Aladdin.

Deze unieke ervaring kan naar believen gecombineerd worden met verschillende arrangementen (Wellness Pakket, Pairi Daiza, Gastronomisch Arrangement …). Voor meer informatie, neem je contact op met Hotel Mons Congres & Spa via e-mail of telefonisch op 065 39 02 07.