Weekend met Florence in Malmedy: bier, muziek en lekker smullen!

Florence Brigode,
15-09-2023
Florence neemt ons mee naar Malmedy voor haar laatste zomerse uitstap, met een authentieke brouwerij, een muzikaal hotel en heel wat momenten om van te smullen…
Daft Hotel

Bij onze aankomst in Malmedy zaterdagmiddag, lieten we er geen gras over groeien! We trokken meteen naar de ‘Brasserie de Bellevaux’, om het weekend goed te staren met een proeverij… Stel je een oud gebouw voor dat omgetoverd is tot een biertempel! Mijn vriend, die altijd nieuwe smaken wil ontdekken, leek wel een kind in een snoepwinkel.

WBT - Arnaud Siquet

Tijdens de zeer leerrijke rondleiding, die eindigde met een proeverij, ontdekten we de geheimen van bieren als ‘Blond’ en ‘Brune’… en ik probeerde zelfs de Malmedy Tripel (met mate, beloofd!). Om onze magen enkel te trakteren op het heerlijke bier, bestelden we ook enkele tapas. De menukaart van de brouwerij zorgt ervoor dat je niet met een lege maag naar huis moet!

Daft Hotel

Na die eerste belevenis trokken mijn vriend en ik naar het Daft Hotel. Zonder overdrijven: dit is een paradijs voor muziekliefhebbers. Wow! In dit Boutique Hotel van de nieuwe generatie, helemaal design, aangenaam en verborgen midden in de natuur, kan je kiezen tussen een kamer of een ongewone overnachting. Houten kubussen, een weelderige tuin, een spa… maar vooral ook overal muziek! Zelfs onder water in het zwembad. We werden zo meegesleept door de sfeer dat we ons na de barbecue waagden aan een paar danspassen op de tonen van vintage vinylplaten. Het hoogtepunt? Slapen in een glamping tipi naast een natuurlijk strand, onder de sterrenhemel. Romantisch, niet? Voor één avond herontdekte ik mijn kinderlijke geest, vol regenboogkleurige eenhoorns!

CNW.TV

Één ding is duidelijk: de dag erop stonden we maar beter niet al te vroeg op… Na een welverdiende ‘uitslaapsessie’ trokken we op verkenning in de omgeving van Malmedy. Mijn vriend, die zich graag al eens een chef-kok waant, vond een kleine lokale markt waar we verse producten proefden. De korte natuurwandeling die daarop volgde, was ideaal om alles te helpen verteren, voordat we huiswaarts keerden, met een blij hart en al even blije smaakpapillen.

WBT - Arnaud Siquet

Brasserie de Bellevaux

WBT - David Samyn

De Brasserie de Bellevaux, middenin de Oostkantons, is een pareltje van de Ardense brouwtraditie. Deze familiaal gerunde microbrouwerij is gevestigd in een gerenoveerde voormalige boerderij en brouwt ambachtelijke bieren van hoge gisting, zoals Blond, Brune, Blanche en Malmedy Tripel. Als bezoeker kan je de verschillende productiefases ontdekken tijdens rondleidingen tussen de oude roodkoperen vaten. In het proeflokaal, dat een plaats kreeg in de voormalige koeienstal, vind je ook streekproducten zoals kazen, vleeswaren en gerookte forel: de perfecte begeleiding bij de bieren. Een must voor liefhebbers van authentieke smaken.

Daft Hotel

CNW.TV

Het Daft Hotel in Malmedy biedt een unieke combinatie van hedendaags design en passie voor muziek. Het bestaat uit moderne houten kubussen en ligt in een weelderige tuin in de Hoge Venen. Elke kamer biedt een unieke sfeer, met overal muziek. Voor liefhebbers van ongewone overnachtingen biedt het hotel glamping tipi’s, met een panoramisch uitzicht over de vallei. Muziek staat hier centraal, met onder andere een opnamestudio vlakbij. De gemeenschappelijke ruimtes, zoals de bar met zelfbediening en de ‘vinyl corner’, zijn een uitnodiging om te ontspannen en ervaringen te delen. Een niet te missen plek voor een écht ander soort vakantie.

VIND EEN ANDERE OVERNACHTINGSPLEK IN MALMEDY