De Top 5 van de luxueuze Spaanse modemerken : succesvolle bekende ontwerpers

Map

atuurlijk ken je de Spaanse mode van de grote winkelketens zoals Zara, Mango, Pull&Bear, Bershka en Stradivarius. Maar Spanje heeft meer: succesvolle en internationaal bekende ontwerpers zoals Roberto Verino.

De cijfers bevestigen het: de Spaanse modemerken veroveren de wereld, want de sector is met maar liefst 47 procent gestegen!

1. DelPozo

Het atelier van dit wereldwijd bekende modemerk huisvest zich in Madrid. In 1974 werd DelPozo opgericht door Jesus del Pozo maar sinds 2012 is het luxueuze merk in handen van Josep Font. Hij is een geëerd ontwerper die zijn professionele carrière begon onder zijn eigen naam in Barcelona, Madrid, Tokio en Parijs. Daar werd hij uitgenodigd om tijdens de Haute Couture Week zijn magnifiek werk te tonen.

2. Roberto Verino

De eerste boetiek van de Galicische ontwerper Roberto Verino op calle Serrano werd onlangs gerenoveerd met de hulp van architect José Villacé. Het resultaat is een ruimte van meer dan 300 vierkante meter waar moderniteit en functionaliteit overheersen. De zwarte stenen vloer en het meubilair gelakt in dezelfde kleur in het gedeelte voor de dames vormt een mooi contrast met de neutrale walnoot kleuren van de muren in het herengedeelte. De effecten van de verlichting zorgen ervoor dat alle blikken gericht zijn op de tijdloze en prachtige collecties die van Roberto Verino een icoon van de Spaanse mode hebben gemaakt.

3. Devota & Lomba

Devota & Lomba is een Spaans modemerk dat ons waarschijnlijk minder bekend in de oren klinkt maar daarom zeker niet minder vernoemenswaardig! In het midden van de jaren negentig, na de dood van zijn partner Luis Devota, nam Modesto Lomba de leiding over. Pas in 2000, 13 jaar na het onstaan van het merk, opende Lomba zijn eerste winkel in Madrid. Hier kan je het volledige assortiment bewonderen: van architecturale collecties en accessoires tot schoenen, parfums en zelfs linnengoed. Maar een van de belangrijkste collecties is ongetwijfeld de bruidsjurken met moderne en originele accenten.

4. Elisha Bracci

In de jaren tachtig, de tijd van de tegenculturele ‘movida’ van Madrid, was Elisa Bracci een van de leidende mode-pionieren in de stad. In haar collecties staan drie termen centraal: haute couture, luxe en elegantie. Dankzij het gebruik van filmachtige stoffen en prachtige ontwerpen laat ze telkens het figuur van een vrouw in al haar perfectie zien. Haar bekendste werk is ongewtijfeld de stijl van haar sjaals en halslijnen.

5. Hannibal Laguna

Hannibal Laguna werd geboren in Venezuela maar is in hart en nieren van Spaanse origine. In 1998 besloot hij in Madrid zijn atelier te openen in el callejon de Jorge Juan, waar al zijn haute couture, sieraden en collecties kunnen bezichtigd worden. De boetiek van deze ontwerper is een open ruimte van 500 vierkante meter met zachte chocoladetonen. Van zijn kledingcollectie zijn zijn avondkledij en cocktailjurken opmerkelijk: ze zijn afgewerkt met een tijdloze, verleidelijke, verfijnde en vrouwelijke touch. En dat heeft al heel wat beroemdheden gecharmeerd zoals Naomi Campbell en Paz Vega.

Meer info modeshows

Meer info over shopsteden

3
Met de medewerking van
"