Titanic: een meeslepende tentoonstelling in Brussel!

Julie Docsterd,
26-02-2024
De tentoonstelling "Titanic, de tentoonstelling: echte voorwerpen, echte verhalen" opent haar deuren op 15 maart in Tour & Taxis.
titanic
vw

De RMS Titanic herleeft in Brussel!

Het verhaal van ‘s werelds beroemdste schip, tragisch bekend om zijn ondergang in 1912, zal binnenkort het onderwerp zijn van een tentoonstelling in Tour & Taxis. Deze expo, getiteld “Titanic, de tentoonstelling: echte voorwerpen, echte verhalen”, belooft een immersieve ervaring van het leven van de passagiers die aan boord reisden van deze zeegigant.

Een onderwaterschat tentoongesteld

De tentoonstelling zal meer dan 260 authentieke voorwerpen presenteren, opgegraven tijdens onderwaterexpedities geleid door ontdekkingsreiziger Paul Henri Nargeolet. Deze laatste, die ons afgelopen juni verliet bij een tragisch ongeval, heeft een aanzienlijk deel van zijn leven gewijd aan het verkennen van de overblijfselen van de Titanic. Bezoekers krijgen de unieke kans om de geschiedenis te ervaren via die artefacten, stille getuigen van het drama.

Een meeslepende ervaring

Bij binnenkomst worden bezoekers teruggebracht naar 1912 en ontvangen ze een replica van een instapkaart van de RMS Titanic. Daarmee beleven bezoekers dezelfde opwinding en zenuwen als de passagiers voor ze de reis van Southampton naar New York aanvatten. Reconstructies van hutten en andere iconische ruimtes van het schip maken deze onderdompeling af en bieden een kijkje in het leven aan boord voor de noodlottige ondergang.

Educatie en herdenking

De tentoonstelling beperkt zich niet tot het vertellen van het verhaal van de bouw en de ondergang van de Titanic; ze heeft ook tot doel de 1.500 verloren levens te herdenken.

Praktische informatie:

De tentoonstelling loopt tot 15 april en beslaat 1.500 vierkante meter in Tour & Taxis. Voor tickets en meer informatie kunnen bezoekers de website www.titanicexpo.be raadplegen.