2 weken herfstvakantie: ideaal om te reizen?

Julie Docsterd,
25-10-2022
In het Franse onderwijs begint de herfstvakantie een week vroeger dan in het Vlaamse onderwijs. Die extra week lijkt een goed idee voor reizen tegen kleine prijsjes...
Michael Kroul

Die extra week schoolvakantie biedt mogelijkheden voor gezinnen met kinderen die schoollopen in de Waals-Brusselse federatie, schrijft touroperator Tui. De extra week is historisch, want voor de eerste keer lopen de schoolkalenders van de Franstalige en Nederlandstalige gemeenschap niet gelijk.

Franstalige gezinnen hebben duidelijk gekozen voor de eerste week, die voordeliger is, concludeert Tui. Kreta, Rhodos en Mallorca zijn populair, “want ze maken nog deel uit van het zomeraanbod en worden momenteel aangeboden aan de prijzen van het laagseizoen”, legt de touroperator uit. Twee weken verlof geven ook de mogelijkheid om langer weg te gaan, naar bestemmingen die verder weg liggen.

De zin om te reizen is nog even groot sinds de gezondheidscrisis, maar de reserveringen zijn pas later binnengekomen. Naast de gezondheidscrisis kan die trend ook verklaard worden door de onzekerheden door de energiecrisis, zegt Tui. Landen die tijdens de pandemie niet bereikbaar waren, kennen vandaag een heropleving. Bij de touroperator bestaat de top 5 van vliegvakanties uit Spanje, Egypte, Tunesië, Turkije en Marokko.