3 magische plekjes in België

Rédaction / Redactie,
02-09-2021
Onze Belgische bossen verbergen meer mysteries dan je denkt. Wie goed door het geritsel van de bladeren heen luistert, zal ze ontdekken...
The Megalithic Portal

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over deze bijzondere toeristische attracties. Bezoek ze en je zal jong en oud kunnen prikkelen met jouw verhalen. Aarzel vooral niet om de website van het Maison du Tourisme de Gaume te bezoeken: www.soleildegaume.be.

Feeënrots

Vlakbij het Rode Kruis, in de buurt van Aarlen en meer bepaald Etalle, doorkruisen ondeugende, lachende en charmante feeën het gebied rond de grot waarin ze hun huis hebben gebouwd. Deze kleine, doorschijnende wezens moeten een symbool van hoop voorstellen en zouden de natuurlijke zandsteengrot bewonen.

Sculpturen uit natuurlijke materialen bezaaien de weg rond de legendarische feeënrots. Over een afstand van 1,5 km zijn negen uitdagingen te verwezenlijken: spullen voor de feeën verzamelen, een wonderbaarlijk rondje maken, een miniatuurtuin voor de feeën scheppen… De dappersten zullen misschien zelfs een fee in de rots ontdekken.

Vacancesweb.be

Het kasteel van de broers Aymon

In Buzenol is er nog een andere legende te ontdekken, die van de vier broers Aymon. Renaud, Richard, Guichard en Alard werden namelijk achtervolgd door Karel de Grote, die zijn toevlucht vond in Montauban en er een kasteel bouwde. Toen de keizer hun schuilplaats ontdekte, belegerde hij Montauban. Gelukkig wist het viertal te ontsnappen dankzij het paard van Bayard. Volgens de legende zal Renaud’s lieve vrouw voor altijd ondergronds gevangen blijven…

Vandaag de dag zijn de aarden dijken, sloten, damwanden en de beroemde donjon nog steeds duidelijk zichtbaar voor wandelaars en nieuwsgierigen die deze plek willen bezoeken.

De dolmen van Gomery

In Gomery blijft de mysterieuze dolmen, die de lokale bevolking “stuk ster” noemt, ook de lokale fabels voeden. De steen zou een collectieve begraafplaats zijn van het einde van de prehistorie, samen met de dolmen van Wéris de enige in België. Deze betoverende, groene omgeving ontdek je het best tijdens een wandeling met een picknick.

The Megalithic Portal