3x skiën op een paar uur rijden van België

Wist je dat je al op 3 à 4 uurtjes rijden van België naar hartenlust kan gaan skiën, snowboarden, sleeën en langlaufen?

Ideaal voor een short ski met vrienden of om kleine kinderen eens te laten proeven van sneeuwpret. In de Franse Vogezen, het Zwarte Woud en het Sauerland is het genieten van sneeuw en zon, zonder een ganse dag in de auto te hoeven zitten.

 

Sauerland, Duitsland

Het Sauerland is een gebied in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen, iets ten oosten van Düsseldorf. Hier ligt gemiddeld 100 dagen per jaar een dik sneeuwtapijt. Vooral de wintersportplaats Winterberg en 14 kleine dorpjes eromheen zijn een garantie voor sneeuwpret. Je vindt in dit gebied 27 kilometer aan skipistes, welke zijn onderverdeeld in blauwe, maar ook rode en zelfs zwarte pistes. Naast skiën, langlaufen en wandelroutes kunnen snowboarders terecht in een spectaculair snowboardpark. Dit alles ligt op 356 km van Brussel, bovendien is er een Nederlandstalige skischool, wat Winterberg een ideale wintersportbestemming maakt voor gezinnen met (kleine) kinderen.

 

Zwarte Woud, Duitsland

In hartje Zwarte Woud prijkt de Feldberg, de hoogste berg van de streek. Een brug over de autoweg in het dal verbindt 2 wintersportgebieden met elkaar, met in totaal 16 afdalingen. Hier kan je in een prachtige omgeving vol dennenbomen leren skiën, langlaufen of met een slee de bossen verkennen. Feldberg in het Zwarte Woud ligt op slechts 558 kilometer van Brussel, wat het Zwarte Woud zeer aantrekkelijk maakt voor een weekendje winterpret.

 

Vogezen, Frankrijk

De Vogezen kan je niet vergelijken met de Franse Alpen, dit gebied is immers veel kleinschaliger. Grote voordelen zijn wel dat dit wintersportgebied dichtbij is, prijsgunstig en sneeuwzeker. In de Franse Vogezen heb je keuze uit ski- en langlaufpistes. Op de bergkam van de Hohneck is het prachtig wandelen met sneeuwschoenen. Ben je op zoek naar iets avontuurlijker, dan kan je in La Bresse gaan snowkiten. Ook sensationeel is de Schlitte Mountain, een achtbaan in de sneeuw die je 900 meter naar beneden meeneemt aan volle snelheid in de sneeuw!

"