4 geweldige surfspots in Europa

Kevin Stickens,
22-03-2023
Linus

 

Ben jij een rasechte beachboy of -girl? Kom je helemaal tot leven op je surfboard en zoek je de grootste golven op? Mooi zo, want dan hebben wij 4 prachtige Europese plekjes voor je. Voor een stevige golfslag hoef je immers niet helemaal naar Hawaii of Australië!

San Vicente de la Barquera – Spanje

Houd je wel van pittoreske dorpjes om wat uit te rusten na een zware dag surfen? Dan zal San Vincente de la Barquera ongetwijfeld je hart veroveren. Je surft hier tegen een idyllische achtergrond en dat geeft het geheel toch een extraatje. Naast heel wat surfplezier vind je hier ook een voortreffelijke keuken en heel wat gezellige restaurants.

Vacancesweb.be

Rossnowlagh – Bundoran – Ierland

Bij Ierland denken de meeste mensen waarschijnlijk niet onmiddellijk aan zongebruinde lijven en surfspots, en toch … Bundoran staat onder kenners bekend als één van de fijnste plekjes in Europa om te surfen. Ben je nog een beginner dan zijn de golven van Rossnowlagh helemaal wat voor jou. Overdag breng je zoveel mogelijk tijd op het water door, terwijl je ‘s avonds de lokale pubs in duikt met je vrienden. Hier heerst een ontzettend fijne surfcultuur en het bier vloeit er rijkelijk.

Vacancesweb.be

Nazaré – Portugal

Houd je wel van gigantische golven? Zak dan maar eens af naar Nazaré. Door de combinatie van flinke stormen en een diepe kloof net voor de kust, zijn de golven hier enorm. Natuurlijk zijn er ook veel kalmere dagen, zodat ook beginners hier ruimschoots aan hun trekken komen. Garret McNamara wist hier trouwens een golf van maar liefst 23,4 m hoog te bedwingen, goed voor een wereldrecord. Tel daar nog het pittoreske vissersdorpje bij op en de couleur locale en je weet dat je hier een fantastische vakantie gaat beleven.

Vacancesweb.be

Biarritz- Frankrijk

Wil je surfen tussen de beau monde van deze wereld, trek dan naar Biarritz. Naast heel wat surfplezier, pik je hier ook hele leuke festivals mee. Terwijl er op het land meer dan voldoende valt te beleven, staat de hele kustlijn in het teken van surfen.

Vacancesweb.be