Terug

48 uur als koppel in Brussel

Wat is het goed om te flaneren in Brussel wanneer je verliefd bent. Hand in hand kuieren over de kinderkopjes in het historische centrum, het heeft iets magisch. Dus wanneer je 48 uur het om je dromen waar te maken, ga je er de volle 100% voor!

Visit.Brussels – Jean-Paul Rémy

De Grote Markt is nog steeds even mooi. Beginnen moet je absoluut hier doen! En nu je toch al met beide in de geschiedenis van de stad staat, mag je niet vergeten om het Museum van de Stad Brussel te bezoeken en Manneken-Pis te gaan begroeten. Na de Koninklijke Sint-Hubertusgalerij kan je ook naar Maison Dandoy: verliefd zijn scherpt immers de honger aan! Ook de rekken van boekenwinkel Tropismes zijn een uitnodiging om te kuieren.

Visit.Brussels – Jean-Paul Rémy

Honger? Dan moet je in de Sint-Katelijnewijk zijn voor sympathieke restaurantjes die je helpen weer op krachten te komen om misschien de  Centrale for Contemporary Art te ontdekken. Ook de Dansaertwijk leent zich perfect om als geliefden te shoppen. Als je tijd hebt, vindt je makkelijk een aantal vintage adresjes. Ook in de Marollen trouwens, waar de straatjes bezaaid zijn met lokale folklore, de een nog meer chill dan de andere. De rommelmarkt en de street art muurschilderingen die de wijk opfleuren, zorgen ervoor dat je met je hoofd in de wolken blijft. Een stop in het Museum van Erotiek en Mythologie geeft een pikant tintje aan je bezoek.

En ‘s avonds: afspraak in de Jardin, één van de mooiste rooftop bars van de hoofdstad: de zon die onder gaat boven de stad, het is een cliché, maar we kunnen er van blijven genieten.

Visit.Brussels – Jean-Paul Rémy

Waarom maak je op de tweede dag geen wandeling door de parken? Brussel zit vol architectonische juweeltjes, dus je kan er maar van genieten. Elsene is een ideale bestemming: de wijken Châtelain en Flagey zijn in veel opzichten interessant. Het Horta Museum vertelt je meer over de Art Nouveau en misschien wil je ook andere gevels in dezelfde stijl ontdekken. De vijvers van Elsene zijn een ideale plek om je met z’n tweetjes te bewonderen. En het ontbreekt er niet aan gezellige eetgelegenheden. Trek vervolgens naar de tuinen van de Abbaye de la Cambre. Romantisch en authentiek!

De Villa Empain is een andere interessante architectonische stop. Op een steenworp van het Bois de la Cambre kan je een hapje eten in de Kiosque of de Woodpecker. En als je niet te moe bent, ga dan ook eens naar het Van Buuren Museum: de rozentuin en de Tuin van het Hart sluiten je bezoek in stijl af!

Ontdek Brussel