5 van de meest luxueuze skigebieden ter wereld

Sommige van ’s werelds beste restaurants en meest luxueuze hotels liggen op grote hoogtes.

In skiresorts waar koninklijke families, telgen van rijke families en grote sterren op en naast de pistes genieten van een luxe skivakantie. Van Aspen tot St. Moritz, we laten je graag kennismaken met 5 van de meest luxueuze skigebieden ter wereld.

 

Lech – Oostenrijk

Geen luxe skiresort is zo bescheiden als Lech. In dit ‘simpele’ boerendorpje kom je bakkers en melkboeren tegen die hun dagelijkse ding doen tussen alle beroemde en rijke Europese bezoekers. die hier komen voor perfect onderhouden pistes en luxe vijfsterrenhotels. Lech was het lievelingsresort van Lady Di, en nog altijd de favoriete keuze van andere Britse celebrities zoals de familie Beckham. Er is hier geen hoog m’as-tu vu gehalte, maar alles in Lech is tot in de perfectie verzorgd: van de luxueuze hotels en spa’s tot aan de skipistes.

 

Courchevel – Frankrijk

Gelegen aan het uiteinde van Les Trois Vallées, vind je Courchevel dat feitelijk uit vier dorpjes bestaat. Het hoogste dorp is Courchevel 1850, waar de rich & famous te vinden zijn. Daar vind je niet alleen de beste sneeuw, maar ook nog eens 11 vijfsterrenhotels waarvan er 3 zijn met de meest prestigieuze Franse ‘Palace’ kwalificatie van zes sterren! Naast de luxueuze hotels vind je hier verschillende 1- en 2-sterrenrestaurants volgens de Michelingids, en kan je in de hoofdstraat shoppen in de luxe boetieks van Prada, Louis Vuitton en Dior. Het is niet verwonderlijk dat de Marokkaanse koning en de leden van het Saoedische koningshuis hier elke winter langskomen.

 

St. Moritz – Zwitserland

St. Moritz in Zwitserland is wellicht het meest luxe skiresort ter wereld. Jaarlijks landen hier meer dan 10.000 (!) privévliegtuigen op de nabijgelegen luchthaven. In de hoofdstraat (Via Serlas) vind je talloze luxe shops van designermerken als Chanel, Louis Vuitton, Bulgari en Prada. Het winkelpubliek komt hier voorbijrijden in paardenwagens. Ondanks de luxe die St. Moritz uitstraalt, is het toch uitnodigend en toegankelijk. Zo kan iedereen voor de après-ski binnengaan bij de beroemde skibar ‘The King’s Club in Badrutt’s Palace’ mits je je houdt aan het kledingvoorschrift: ‘dress to impress’!

 

Aspen Colorado – Verenigde Staten

De kans is aanwezig dat je tijdens de kerstperiode een Hollywoodster tegenkomt in Aspen, zonder twijfel het meest beroemde skiresort van de Verenigde Staten. Toch is Aspen zoveel meer dan een plek voor de sterren, toeristen mengen zich hier vrij onder de miljardairs in de bars en restaurants van de stad. Je vindt er het beroemde “ski-in, ski-out” vijfsterrenhotel ‘The Little Nell’, met wijnkelders die meer dan 50.000 van ’s werelds meest zeldzame wijnen herbergen. In Aspen kan je kiezen uit 4 bergen om vanaf te skiën, en elke berg heeft een schitterend restaurant met prachtige uitzicht en heerlijke (en prijzige) menukaart.

 

Gstaad - Zwitserland

Gstaad biedt een goede mix aan van een schitterend berglandschap, luxe hotels en spa’s, exclusieve designershops en zeer goede restaurants. Deze combinatie oefent een aantrekkingskracht uit op welgestelden en beroemdheden uit de hele wereld. In Gstaad is het geld overwegend ‘oud’, de meeste van de vijfsterrenhotels, zoals het Grand Hotel Bellevue en het Gstaad Palace Hotel, hebben dan ook een klassieke inslag.

"