8 boswandelingen… aan de Belgische Kust!

Julie Docsterd,
25-04-2023
De stranden aan de Kust zijn niet de enige plekken om prachtige wandelingen te maken aan zee! Ook schitterende en vaak vergeten hoekjes groen zijn er genoeg voor ontspannen wandelingen!
Emiel Schalck

De geur van paddenstoelen, het ritselen van bladeren, de rustgevende sfeer van een schaduwrijke plek of een eekhoorn spotten die van tak naar tak springt: allemaal geneugten waarvan je niet dacht dat ze te combineren waren met een excursie naar de Belgische Kust? Weet dan dat de Kust ook bezaaid is met prachtige, rustige boslandschappen die in alle seizoenen uitnodigen tot een wandeling. Dit zijn onze favorieten:

1. DUINBOSSEN in DE HAAN

De Duinbossen in De Haan zijn een must voor alle natuurliefhebbers. Dit uitgestrekte gebied waarbij open vlaktes en beboste duinen elkaar afwisselen over een oppervlakte van meer dan 150 hectare, is ongetwijfeld één van de mooiste natuurgebieden aan de Kust. Bewegwijzerde wandelroutes, fietsroutes en kinderspeeltuinen zijn een lust voor het hele gezin!

2. het VICOGNEBOS in OOSTENDE

Het Vicognebos, gelegen tussen Oostende en Bredene, biedt een oase van rust en bestrijkt een oppervlakte van iets meer dan 10 hectare. De helft van het gebied is bos en de andere helft is polderland, waardoor het de ideale plek is voor vogelspotters. Talloze soorten zijn hier in alle seizoenen te bewonderen. Voor geschiedenisliefhebbers zijn er ook verschillende overblijfselen van de wereldoorlogen, zoals een oud vliegveld en een antitankgracht.

3. het HANNECARTBOS in OOSTDUINKERKE

Het Hannecartbos (48 ha) werd in de jaren 1920 door de toenmalige eigenaars, de familie Hannecart, ontruimd om er een jachtgebied aan te leggen. Intussen is het door de overheid opgekocht. Het gebied in Oostduinkerke is opnieuw beplant met inheemse boomsoorten en er zijn ook weilanden waar Shetlandpony’s grazen. De beek die door het gebied loopt is onlangs gesaneerd en wordt gereguleerd door een aantal sluizen en dammen die je kan ontdekken.

Zin om de andere boswandelingen aan de kust te ontdekken?

klik dan hier

Nos locations de vacances relatives à cet article

De Panne, appt zee 6p, Plopsaland

De Panne

Appartement

Kamers

6 Personen

70.00 m2

€ / week

min nachten

Appartement te huur in Knokke Le Zoute

Knokke-Heist

Appartement

Kamers

6 Personen

136.00 m2

€750 / week

min nachten