GT20: Ontdek Corsica op de fiets: een adembenemende natuurlijke omgeving.

sarah,
12-09-2024
Corsica is een ideale plek om te fietsen. Dankzij een fietsroute die het noordelijke en zuidelijke deel van het Eiland van Schoonheid met elkaar verbindt, kun je er als fietser genieten, of je nu houdt van sportieve uitdagingen of van ontspannen tochten.

Sylvain Alessandri

Corsica heet het ‘Eiland van de Schoonheid’ met goede reden. Het heeft altijd zon en prachtige gevarieerde landschappen. Het is heerlijk om te fietsen in een ongerepte natuur vol maquisgeuren!

De GT20 is een droom voor fietsers die van Corsica houden. Het is een 600 km lange route met 12 etappes, die je langs de prachtige Cap Corse, de Balagne met uitzicht op de Golf van Calvi, en de bergdorpjes met sneeuwtoppen brengt. Het hoogste punt ligt op bijna 1.500 m! Dit is een topfietsroute in Europa!

Sylvain Alessandri

Voor alle niveaus

De GT20 wordt omschreven als de “zwaarste fietsroute van Europa” omdat je er 9.500 m moet klimmen, maar het is tegelijk een route die voor iedereen haalbaar is. Het is waar dat je op een gewone fiets goed getraind moet zijn om alle passen te kunnen rijden. Maar met een elektrische fiets kun je natuurlijk makkelijker over de GT20 fietsen, want er zijn veel plaatsen waar je de batterij kunt opladen. Zo kun je op je gemak Corsica verkennen en onderweg kennismaken met de mensen en de lokale producten!

Sylvain Alessandri

Gastronomie en erfgoed

Wie van lekker eten houdt, kan genieten van de Corsicaanse keuken. Deze heeft veel eigen producten en smaken, zoals Corsicaanse worsten (lonzu, coppa, figatellu), schapenkaas (brocciu), vis en zeevruchten uit de kust, aziminu (een soort bouillabaisse) en wildzwijn stoofvlees. Er zijn ook goede wijnen (9 BOB) olijfolie, honing, jam en kruiden van het eiland. Je kunt ze proeven op markten of in boerderij-herbergen die deze lekkernijen serveren. Fietsers kunnen er heerlijk pauzeren op hun route!

Sylvain Alessandri

Een niet te missen evenement

La Corsica Cyclo GT20 is een uniek fietsevenement van 8 tot 12 mei dat je niet wilt missen als je dol bent op wielrennen. Het wil uitgroeien tot een beroemd internationaal evenement. Het heeft 250 deelnemers, 50 organisatoren, 20 motards en meer dan 200 volgers. Het is een mix van toertocht met getimede stukken en elektrisch fietsen. Elk jaar wordt het populairder!

Sylvain Alessandri

 

Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website van Visit Corsica.