Attractieparken: groot succes dankzij de regen tijdens de wintervakantie!

Julie Docsterd,
16-01-2023
Indoor- en waterattractieparken hebben kunnen profiteren van het slechte weer tijdens de wintervakantie. Volgens een bevraging door Belga konden ze rekenen op een groot aantal bezoekers.
Toa Heftiba

Aqualibi is duidelijk tevreden. “Tijdens de vakantieperiode van twee weken mochten we iets meer dan 30.000 mensen verwelkomen, een stijging met 11% ten opzichte van 2019,” zegt Walibi Belgium-woordvoerder Justien Dewil. Aqualibi heeft zijn concept tijdens deze wintervakantie van 2022 dan ook opgefrist, met “heel wat activiteiten, zoals nocturnes tot 22.00 uur met animatie en een DJ-set”.

Bij Plopsa zijn ze opgelucht. “Tijdens de afgelopen kerstvakantie trokken onze indoor parken zelfs wat meer mensen dan in 2019,” zegt CEO Steve Van den Kerkhof. “Het weer was niet zo goed. De buitenparken waren dus wat minder druk,” voegt hij er nog aan toe.

Soortgelijke geluiden horen we bij Bellewaerde. Het waterpark deed het goed tijdens de wintervakantie. “Er waren veel mensen tijdens de vakantie en we waren verschillende dagen volzet. Dat waren vooral de dagen dat het weer erg slecht was,” zegt Marketing en Sales Manager Filip Van Dorpe.

Tot slot meldt het wetenschapsavonturenpark SparkOH! in Frameries lagere bezoekerscijfers dan in 2019. “We hadden 15% minder bezoekers,” zegt woordvoerder Maud Nicolas. SparkOH! was echter zeer inventief in deze periode. “Er is een nieuwe tentoonstelling op poten gezet over de jobs van de toekomst. Die is gericht op adolescenten en laat honderd jobs zien van nu tot 2030. En omdat er buiten geen sneeuw lag, viel er binnen in de ‘Dôme’ sneeuw tijdens de vertoning van een 4D-animatiefilm,” vertelt Maud Nicolas.