Belgische kust: onze 5 ideeën voor activiteiten in de regen

Jean-François Christiaens,
05-05-2023
Het is wetenschappelijk bewezen: de zon schijnt vaker aan de kust dan in de rest van het land. Maar gelukkig is er ook geen gebrek aan "plan B" om je te vermaken bij minder mooi weer. Hier zijn verschillende ideeën voor mogelijke activiteiten in de regen ... om te voorkomen dat je dag aan zee in het water valt!

1. Avonturenparken of dierenparken

Afhankelijk van je bestemming aan de kust, kan je gemakkelijk een avonturenpark of een dierenpark vinden voor een succesvol gezinsuitstapje, zelfs in de regen. In Adinkerke, vlakbij De Panne, ligt het niet te missen Plopsaland dat jong en oud zal bekoren. Maar we moeten ook de aanwezigheid van het familiepark De Sierk in Klemskerke (De Haan) in de verf zetten. Het hele gezin zal daar kunnen genieten van de fun van het circus onder een grote tent. Zin in iets anders? In Sea Life Blankenberge kan je de mysterieuze onderwaterwereld bewonderen in meer dan 50 aquaria.

2. Zwemparadijzen

Ook bij regen of koud weer is het natuurlijk ook mogelijk om aan zee te zwemmen! Naast de vele “klassieke” zwembaden zijn er ook waterparken aan de kust. Zoals Aqua Mondo in Center Parcs in De Haan, Sun Aqua Park in Sunparks in Oostduinkerke of Plopsaqua in Plopsaland in De Panne. Steeds zal jong en oud zich er urenlang kunnen vermaken dankzij de glijbanen, golfslagbaden, plonsbaden, wilde rivieren, whirlpools, etc.

3. Cultuur en musea

Een regenachtige dag kan ook de perfecte gelegenheid zijn om jezelf onder te dompelen in de kustcultuur. Er zijn meer dan 180 musea of erfgoedsites aan onze kust. Van de ontdekking van de beroemde driemaster Mercator in Oostende tot het Cabourmuseum van de Tweede Wereldoorlog, nabij De Panne, via de Visserskapel in Heist: iedereen zal in deze lijst zeker een idee voor een uitstapje vinden. De kers op de taart: sommige van deze activiteiten genieten van een korting dankzij de gratis Kustpas (info op https://www.kustpas.be/fr).

Ontdek de laatste 2 activiteiten